| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Ludva Profil * |
Mám problém s výpisem zboží v košíku a přiřazením ceny.
Web by měl fungovat tak, že si zákazník vybere zboží, ale nevloží ho hned do košíku, ale přiřadí jej až v sekci objednávky, kde je formulář kam zadá číslo produktu, typ(verzi) a počet. formulář se uloží do session a opět se načte stránka objednávky, kde může přidat další produkt a zároveň vidí zboží v košíku včetně ceny, která se tahá z databáze podle čísla produktu. Vše se jeví v pořádku, ceny se načítají správně, cykly ukládají data do session, ale po cca čtryřech produktech to přestane fungovat (nepřiřazuje cenu, ale tabulka se vypisuje s ostatními informacemi správně). Hlásí to chybu: Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: Unable to jump to row 3 on MySQL result index 14 in /mnt/data/accounts/a/absolutnoweb/data/www/kacl/objednavky.php on line 272 což mi rozum nebere, protože pro první tři problém neni. Vím že způsob tohoto zadávání není ideální, Já si to ale nevymyslel. Kod načtení session: <?php
$vypis_cislo = Split(";;",$my_cislo);
$vypis_ks = Split(";;",$my_ks);
$vypis_provedeni = Split(";;",$my_provedeni);
$vypis_dvirka = Split(";;",$my_dvirka);
?> Kod pro vložení produktu je: echo '
<form action="kosik_add.php" method=post>
<center>
<table>
<tr><th><font class="red">* </font>Objednávkové číslo</th><th> </th><th><font class="red">* </font>Barevné provedení</th><th> <font class="red">* </font>Množství</th><th> </th></tr>
<tr class="small-text"><td> Příklad:(000021)</td><td> </td><td> Příklad:(3020)</td><td> </td><td> </td></tr>
<tr><td>
<select name="cislo">
<option value="nezvoleno">----</option>
';
$query = 'SELECT * FROM kacl WHERE provedeni="SS"';
$result = mysql_query($query, $connection) or die(mysql_error());
for ($i = 0;$i< mysql_num_rows($result);$i++) {
$cislo_vyrobku = mysql_result($result, $i, "cislo");
echo '<option value="'.$cislo_vyrobku.'">'.$cislo_vyrobku.'</option>';
}
echo '
</select>
</td>
<th>
/
</th>
<td>
<input type="text" name="provedeni" value="" size="7"> <strong>Klapka+Box</strong>
</td>
<td>
<input type="text" name="ks" value="" size="5"> <strong>ks</strong>
</td>
<td>
<input title="Přidat" value="Přidat do košíku" type=submit>
</td></tr>
<tr><td> </td><th> </th><td> <input type="text" name="dvirka" value="" size="7"> <strong>Dvířka</strong></td><td> </td><td></td></tr>
</table>
</center>
</form>
';Kod pro cyklus je: for($i=1; $i<Count($vypis_ks); $i++){
$query = 'SELECT * FROM kacl WHERE cislo='.$vypis_cislo[$i];
$result = mysql_query($query, $connection) or die(mysql_error());
$a = $i-1;
$cena_bez_dph = mysql_result($result, $a, "bezdph");
$cena_s_dph = mysql_result($result, $a, "sdph");
$celkem_bez_dph = $cena_bez_dph * $vypis_ks[$i];
$platba = $platba + $cena_s_dph * $vypis_ks[$i];
echo '
<tr align="center"><td>'.$vypis_cislo[$i].'</td><td>'.$vypis_provedeni[$i].' '.$vypis_dvirka[$i].'</td><td>'.$vypis_ks[$i].'</td><td>'.$cena_bez_dph.'</td><td>'.$celkem_bez_dph.'</td></tr>
';
}toto vše je v jednom souboru objednavky.php Jsem ochoten i vám zavolat pro lepší komunikaci. Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
). |
||
| keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 7. 11. 2009, 19:37:43
chybovou hlášku jsi sem nakopíroval správně. Chybová hláška obsahuje mnoho užitečných informací: Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: Unable to jump to row 3 on MySQL result index 14 in /mnt/data/accounts/a/absolutnoweb/data/www/kacl/objednavky.php on line 272
To první tučné je funkce, kde se vyskytla chyba a ty další dvě tučné jsou soubor, kde je ta chyba a řádek v souboru. Jsou to dost důležité věci. Takže pokud chceš pomoct, nakopíruj sem tu část kódu kolem řádku 272 (něco před a něco potom aby to dávalo smysl) a označ v tom ten řádek 272. Jinak se špatně pomáhá |
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| Ludva Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 11. 2009, 07:17:10
už jsem to vyřešil, měl jsem chybu v cyklu, místo $a to chtělo dát jen 0 při načítání dat z databáze.
|
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0
).