Autor Zpráva
Mikeses
Profil
sem zacatecnik a nevim jak to udelat.
// pripojeni k db
//a ted


sem pripojeny k db a potrebuji prikaz aby $udaj['1'] precetl radku kde je id 1
ja fakt netusim PLS
Taps
Profil
Mikeses:
sql=mysql_query("select * from tabulka where id='1');
Mikeses
Profil
ae kde napisem $udaj['2'] tak mi neprecte radku s udaji 2 ?

mam tam asi 150 idecek a neche se mi pro kazde delat novy prikaz
Nox
Profil
Mikeses:
Psal jsi jen o řádce 1 ... většinou víš, s čím chceš pracovat, tak pokud z nějakého důvodu opravdu potřebuješ vytáhnout celou tabulku (jinak řečeno všechny řádky),
tak použiješ

select * from tabulka

případně
select sloupec1, sloupec2, sloupec3 from tabulka

a pak

$sql = mysql_query("...");
while($sql[]=mysql_fetch_array($sql)){}
array_pop($sql);

a pak si s tím můžeš hrát
Mikeses
Profil
mam sloupec id a ja potrebujem ked hodnota id = 5 vypise mi to jeho radek select * from tabulka where id = to stejne jako $udaj['tu']
AM_
Profil
co třeba:
$udaj = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE id={$udaj[$cislo]}");

V tu chvíli bude v $udaj mysql resource, abys měl opravdu číslo, musíš to prohnat mysql_fetch_* (já nejraději mysq_fetch_assoc) nebo mysql_result;
Jen do budoucna, výběř pomocí * se moc často nepoužívá, většinou vypíšeš, které konkrétně sloupce tě zajímají.
Mikeses
Profil
otazka.. jak vypisu sloupec2 kde id = 5 ? echo $udaj['sloupec2']['5'] ?
nightfish
Profil
Mikeses:
tohle nikam nepovede
pokud znáte základy PHP a máte problémy jen s databází, tak viz http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328 (a následující)
v případě, že neznáte ani základy tak začněte s http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=172
Mikeses
Profil
co se zmeni na tom ze si budu cist nejake clanky ? prijdu o 3 dny a stejne nic nebudu vedet co chci
Mike8748
Profil
Mikeses:
v tom pripade asi psani skriptu v php a database nebude nic pro tebe

nestaci cist, je treba to i chapat. zas tak slozity to neni
Shulík
Profil
Naopak, teď vlastně nevíš, co chceš ;)
Až přečteš články (pokud Ti všechny zaberou jen tři dny, tak jsi v pohodě ;)), budeš přinejhorším vědět, na co se zeptat.
Mikeses
Profil
ja vim co chcu ae nedokazu to napsat !!! uz mam reseni..
EDIT: // nevedet co chci a resit to na fore by bylo trochu blbe nemyslis ?
Sirius
Profil
Co jsem z toho pochopil tak Mikeses potřebuje tu hodnotu pod kterou je nějaká pro něj momentálně naprosto nezajímavá hodnota uložena v asociativním poli. Jak to vyřešit sám nevím.
Mikeses
Profil
Sirius:
Co jsem z toho pochopil tak Mikeses potřebuje tu hodnotu pod kterou je nějaká pro něj momentálně naprosto nezajímavá hodnota uložena v asociativním poli. Jak to vyřešit sám nevím.

uz mam vyresene ^^ AM_ to mel tez dobre
nightfish
Profil
Mikeses:
nevedet co chci a resit to na fore by bylo trochu blbe nemyslis ?
chtít něco řešit, a neumět popsat problém je taky blbé, ale spíš pro tazatele, protože tím snižuje možnost, že by se někdo chtěl namáhat odpovědí

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: