Autor Zpráva
reiss
Profil
Zdravim vsechny.Potreboval bych poradit kde mam chybu v prihlasovacim souboru.I presto ze nastavuju dobu trvani session a na hostingu mi povolyly session na 12 hodin trvani stale si mi session straci zhruba po 20ti minutach.

<?php 
//nastavíme dobu platnosti session
ini_set('session.gc_maxlifetime',30000); //300 = 5minut
session_start(); // Budeme pracovat se session, musíme je nastartovat.
if(isset($_POST['jmeno'])){
	require 'db.php';
	    $name = $_POST['jmeno'];
	    $pass = md5($_POST['heslo']);
		$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatele` WHERE `jmeno` = '$name' and `heslo` = '$pass'") or die (mysql_error());
		// Vybereme uživatele se zadaným jménem a heslem
			$Vysledek = mysql_fetch_array($query);
				$Vysledek['jmeno']; 
				if($Vysledek['jmeno']){ // pokud tato proměnná obsahuje data, bylo zadané správné jméno a heslo
					// Do sessions si uložíme pár informací o přihlášeném
					$_SESSION['prihlasen'] = 1;
					$_SESSION['login'] = $Vysledek['jmeno'];
					$_SESSION['Username'] = $Vysledek['celejmeno'];
					$_SESSION['UserId'] = $Vysledek['id'];
					$_SESSION['UserFoto'] = $Vysledek['foto'];
					$_SESSION['UserTel'] = $Vysledek['tel'];
					$_SESSION['UserMail'] = $Vysledek['mail'];
					$_SESSION['Prava'] = $Vysledek['prava'];
					$bl="admin.php?mod=select"; 
					header("location: $bl"); // přesměrujeme na index
				}else{
					$bl="index.php?Alert=6";
					header("location: $bl"); // špatně zadané údaje
					// echo "Zadal jsi špatné údaje";
				}
		mysql_free_result($query);
}else{
	echo "Zde nic není;-)";
}
ob_end_flush();
?>


Predem dekuji za pripadnou pomoc

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
pEeLL
Profil
So we just changed the garbage collection timeout to one hour. There is just another problem. Since PHP stores all session files into one directory (e.g. /tmp on Linux) and the garbage collector can't tell the difference between the different gc_maxlifetime's of the individual session files, the session files are deleted by the garbage collector with the lowest timeout.

samozrejme to nemusi byt ten problem

cely clanek pak tady
http://www.captain.at/howto-php-sessions.php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: