Autor Zpráva
virgo86
Profil
1. na svých strankach jsem naprogramoval rozbalovaci menu pomocí php jsem laik takže si myslím že není můj skript efektivní. proto prosím o Vaši radu spíše alternativu mého skriptu?

2. Jak vytvořit navaděcí menu jako např. CNC STROJE > SOUSTRUHY > E45M které by bylo pod titulnám nadpisem?

3. Pro moji zajimavost jak poslat odkazem více než jednu proměnnou?

Pro ukazku moje url stranky jsou prozatím odladěny na IE, a databaze není nastavená ale to si myslím vůbec nevadí: cnc.virgonet.cz
funkce která mi volá menu

<?php
function levemenu($strana)
{
$cilovaurl = $HTTP_POST_VARS['cilovaurl'];
// ZDE ZADAT ADRESU PRO ODKAZY
$cilovaurl = "../";
    menutitul($cilovaurl);
    menurs($cilovaurl, $strana);
    menuprog($cilovaurl, $strana);
    menuobrabec($cilovaurl, $strana);
    menucam($cilovaurl, $strana);
    menunastroj($cilovaurl, $strana);
    menuostatni($cilovaurl, $strana);
    ?>
     </ul>        
          </div>
<?php
}




zde jsou funkce pro temata: ( napišu jenom nějaké)

<?php
function moje_menu($cilovaurl)
{
?>        
      <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>seznam.php">SEZNAM UŽIVATELŮ</a>            
          </li>
<?php
}
function menu_prihlasen($cilovaurl)
{
?>
     <div class="editor">                                   
<div id="levastranawebu">                     
<div id="menu">          
    <ul>
      <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>nastaveni.php">NASTAVENÍ</a>            
          <ul>
          <li><a href="editor.php">MOJE ČLANKY</a></li>
          <li><a href="zmena_hesla_formular.php">ZMĚNA HESLA</a></li>
          <li><a href="poznamky">MOJE POZNÁMKY</a></li>           
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>odhlaseni.php">ODHLAŠENÍ</a></li>      
          </ul>
      </li>
<?php
}
function menu_neprihlasen($cilovaurl)
{
?>

     <div class="editor">                                   
<div id="levastranawebu">                     
<div id="menu">          
    <ul>
     <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>prihlaseni.php">PŘIHLAŠENÍ</a></li>          
     <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>registrace_formular.php">REGISTRACE</a></li> 
<?php
}
function menurs($cilovaurl, $strana)
{
?>
      <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>rs/index.php?strana=rs">ŘIDICÍ SYSTÉMY</a>            
          <?php 
          if ($strana=="rs" or $strana=="fanuc" 
          or $strana=="siemens" or $strana=="acramatic" or $strana=="heidenhain")
          {
          ?>
          <ul>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>rs/fanuc.php?strana=fanuc">FANUC</a>
              <?php if ($strana=="fanuc")
              {
              ?>
              <ul>
              <li><a href="newfan.php">NOVINKY</a></li>
              <li><a href="hisfan.php">HISTORIE</a></li>            
              </ul>
              <?php
              }
              ?>
              </li>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>rs/sinumerik.php?strana=siemens">SINUMERIK</a>
            <?php if ($strana=="siemens")
              {
              ?>
         <ul>
              <li><a href="newsin.php">NOVINKY</a></li>
              <li><a href="hissin.php">HISTORIE</a></li>            
              </ul>  
              <?php
              }
              ?>
              </li>
          
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>rs/acramatic.php?strana=acramatic">ACRAMATIC</a>
          <?php if ($strana=="acramatic")
              {
              ?>
               <ul>
              <li><a href="hisacr.php">HISTORIE</a></li>            
              </ul>   
              <?php
              }
              ?>
          </li>           
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>rs/heidenhain.php?strana=heidenhain">HEIDENHAIN</a>
           <?php if ($strana=="heidenhain")
              {
              ?>
               <ul>
              <li><a href="hisacr.php">HISTORIE</a></li>            
              </ul>   
              <?php
              }
              ?>
              </li>      
          </ul>
          <?php }
          ?>
      </li>
<?php
}
function menuprog($cilovaurl, $strana)
{
 ?>
 <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>prog/index.php?strana=iso">ISO PROGRAMOVANÍ</a>   
        
        <?php
         if ($strana=="iso" or $strana=="zacatek" 
          or $strana=="mgfunkce")
          {
          ?>        
          <ul>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>prog/zacatecnik.php">ZAČÁTKY</a></li>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>prog/mgfunkce.php">M & G funkce</a></li>            
          </ul>
          <?php 
          }
          ?>
      </li>
<?php
}
function menuobrabec($cilovaurl, $strana)
{
?>
 <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>obrabec/index.php?strana=stroje">OBRÁBĚCÍ STROJE</a> 
 <?php
         if ($strana=="stroje" or $strana=="novinky" or $strana=="soustruhy" or $strana=="frezy")
          {
          ?>        
          <ul>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>obrabec/soustr.php?strana=novinky">NOVINKY</a>
             
          </li>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>obrabec/soustr.php?strana=soustruhy">CNC SOUSTRUHY</a>

           <?php
                        if ($strana=="soustruhy")
                        {
                        echo '<ul>';
                  $conn = db_connect();
$sql = "select nazev,odkaz from stories 
        where page = '$strana'
        and published is not null
        order by published desc";
$result = mysql_query($sql, $conn);

while ($story = mysql_fetch_array($result)) 
{
  print '<li>';
    print '<a href="detail.php?nazev='.$story['odkaz'].'">';
  print $story['nazev'].'</a>';
    print '</li>';
   
}
          echo '</ul>';
          
          } 
          ?>
          
          </li>
          <li><a href="<?php echo $cilovaurl ?>obrabec/soustr.php?strana=frezy">CNC FRÉZY</a></li>            
          </ul>
          <?php 
          }
          ?>     
      </li>
<?php
}
?>


když se jednalo jenom o jedny pododkazy tak to nějak šlo ale kdyby byly jeětě podpododkazy tak už bych se v tom stratil...

U menu obrabec() načitam menu z datebaze takže tam ma další proměnnou.

dík
Joker
Profil
virgo86:
1. na svých strankach jsem naprogramoval rozbalovaci menu pomocí php jsem laik takže si myslím že není můj skript efektivní. proto prosím o Vaši radu spíše alternativu mého skriptu?
Nepsal bych na každé menu samostatnou funkci. Spíše bych si menu uložil do nějaké struktury (například pole) a měl obecnou funkci pro zobrazení menu.

2. Jak vytvořit navaděcí menu jako např. CNC STROJE > SOUSTRUHY > E45M které by bylo pod titulnám nadpisem?
Tomu se říká drobečková navigace.
Zásadní na tom je nějak získat tu cestu ke stránce, na které se návštěvník právě nachází, zbytek je vesměs jednoduchý. Takže nejdřív to chce vyřešit to uložení položek, bod 1.

3. Pro moji zajimavost jak poslat odkazem více než jednu proměnnou?
adresa-webu?promenna=neco&jinapromenna=necojineho
virgo86
Profil
Joker:
1
adresa-webu?promenna=neco&jinapromenna=necojineho
to mě napadlo taky přidat tam AND ale nešlo mi to:( asi jsem zkoušel špatně.

Nepsal bych na každé menu samostatnou funkci. Spíše bych si menu uložil do nějaké struktury (například pole) a měl obecnou funkci pro zobrazení menu.

Nemám vůbec představu kde se chytit. o polých jsem si něco četl ale jak udělat sktrukturu celeho menu to bude ńa mě moc.
Ale budu se snažit to nějak vymyslet a provětrat mozkové závity.
ale proč jsem to tak rozepsal to hlavně proto že mám menu jak pro registrovane tak pro neregistrovane a proto tam kde chci tam je menu takové a jinde zase jiné.

pokud máš k dispozici nějaký skript nebo článek o kterém bys vědět dík jo a dík za pojem drobečkové menu:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0