Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
bigi Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 8. 2005, 12:24:12
Mám na stránkách přihlašování uživatelů pod individuálními hesly, vždy při přihlášení se vytvoří cookie a podle toho server pozná že má uživatel přístup. Ale přihlašování mi někdy funguje, a někdy dělá problémy (např. po zadání správného loginu a hesla se nepřihlásí, nebo chce údaje i při přechodu na další stránku...). Díky
Přikládám zdrojový kód který je na začátku každé stránky: <?php $user_passwords = array ( "uzivatel1" => "heslo1", "uzivatel2" => "heslo2", "uzivatel3" => "heslo3" ); $logout_page = "logout.php"; $login_page = "login.php"; $invalidlogin_page = "invalidlogin.php"; if ($action == "logout") { Setcookie("logincookie[pwd]","",time() - 600); Setcookie("logincookie[user]","",time() - 600); include($logout_page); exit; } else if ($action == "login") { if (($loginname == "") || ($password == "")) { include($invalidlogin_page); exit; } else if (strcmp($user_passwords[$loginname],$password) == 0) { Setcookie("logincookie[pwd]",$password,time() + 600); Setcookie("logincookie[user]",$loginname,time() + 600); } else { include($invalidlogin_page); exit; } } else { if (($logincookie[pwd] == "") || ($logincookie[user] == "")) { include($login_page); exit; } else if (strcmp($user_passwords[$logincookie[user]],$logincookie[pwd]) == 0) { Setcookie("logincookie[pwd]",$logincookie[pwd],time() + 600); Setcookie("logincookie[user]",$logincookie[user],time() + 600); } else { include($invalidlogin_page); exit; } } ?> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
krteczek Profil |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2005, 07:39:19
já to mám takhle, a funguje mi to dobře:
(je to přihlášení pro jednoho člověka ale jde to upravit...)
krteczek |
||
Hugo Profil |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2005, 07:47:02
bigi
A je nejaky duvod proc nepouzivas session? Jsou mnohem spolehlivejsi nez cookies. |
||
krteczek Profil |
#4 · Zasláno: 17. 8. 2005, 09:35:11
2Hugo: v čem jsou kokies nespolehlivé???
krteczek |
||
Hugo Profil |
#5 · Zasláno: 17. 8. 2005, 09:47:34
krteczek
Daji se vypnout |
||
krteczek Profil |
#6 · Zasláno: 17. 8. 2005, 10:12:00
no to ano, ale pokud dotyčný ví že to tak funguje tak není problém...
krteczek |
||
Hugo Profil |
#7 · Zasláno: 17. 8. 2005, 10:35:10
krteczek
Ano, pokud to vi ... |
||
tark Profil |
#8 · Zasláno: 17. 8. 2005, 23:04:33
Existuji session s dobou platnosti mesic? Pokud ne, tak je jeste stale pouzivat nebudu :-))
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
miso Profil * |
#9 · Zasláno: 20. 8. 2005, 12:55:59
Nahodou neviete ako spravim select zo zakryptovanej cookie? teda nieco ako where blablabla=$cookie :)
|
||
Leo Profil |
#10 · Zasláno: 20. 8. 2005, 16:39:11
Vztah session a cookies neni takovy, ze by to byly dve reseni tehoz problemu. Ovsem pokud hodlate udelat aplikaci tak, ze se spoleha na cookies s platnosti 1 mesic, tak vas nastaveni prohlizecu rady uzivatelu nepotesi. Leo
|
||
tark Profil |
#11 · Zasláno: 20. 8. 2005, 17:07:17
Leo, je to možný, jenomže tyhle apps jsou pro mou soukromou potřebu a .. kdyby je někdo smazal, tak se v zásadě nic nestane :-) a navíc, já vím, odkud se loguju, umím se odhlašovat (v cookie místo příhlašovacích údajů slovo NEPŘIHLÁŠEN) apod.
kdybych dělal nějaký komerční či důležitější věci, tak to samozřejmě udělám jinak (= cookiekey platný jen po určitou dobu apod.) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0