Autor Zpráva
Gouma
Profil
Zdravím, mám problém s PHP newsletterem na vlastním hostingu. Mám v MySQL tabulce maily, na které jednoduše pomocí while cyklu rozesílám maily. Na GMail a lokální e-maily (na stejném serveru) chodí, ale na Seznam, Centrum a podobné zhovadilosti ani za nic. Zkoušel jsem všechno, koukat se do spamů, testovat, zda mail() vrací 1, všechno funguje - jen mail prostě nedojde. Řekl bych tedy, že vzhledem k vlastnímu hostingu bude asi problém někde v konfiguraci serveru nebo něco tak. Bohužel se v konfiguraci Apache vyznám opravdu jenom povrchně, a tak bych potřeboval poradit, co mám dělat. Nebo je snad chyba někde jinde? Předem děkuji za odpověď :)
Davex
Profil
Nejdříve se podívej do logu poštovního démona. Přijme e-maily a snaží se o doručení? Nedochází k nějakým chybám?
Gouma
Profil
Díval jsem se do logu (snad do správného, nevyznám se moc v Linuxu - /var/log/maillog) skoro u všech (vyjma GMailu) to píše status=dereferred, "address rejected", "domain not found" a "data error". Nevíš, co s tím?
Davex
Profil
Záleží na tom, co je tam přesně a který mail server to odmítne. Třeba používáš neexistujícího odesílatele nebo tak nějak podobně.
Gouma
Profil
Maillog je plný takovýchle řádků:

Nov 22 04:47:19 web_ucto sendmail[10142]: nAJCEmpT022389: to=<blablabla@nbox.cz>, ctladdr=<apache@web_ucto.hanyas.local> (48/48), delay=2+15:32:31, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=5880596, relay=mx1.netbox.cz. [83.240.0.165], dsn=4.1.8, stat=Deferred: 450 4.1.8 <apache@web_ucto.hanyas.local>: Sender address rejected: Domain not found
Davex
Profil
Odesílatel e-mailu je apache@web_ucto.hanyas.local a doména web_ucto.hanyas.local neexistuje (domény *.local jsou rezervované pro lokální použití a na internetu jsou neplatné). Měla by pomoci změna odesílatele na adresu s platnou doménou.
Gouma
Profil
Počkat, teď jsem nějakej zmatenej. Když odesílám e-mail pomocí mail(), do hlavičky normálně definuju "From: Jaroslav Hanyáš <jhanyas@hanyas.cz>", to je všechno, co se týká odesílatele e-mailu. Je možný, že je to nějaká hrozně začátečnická chyba :D Proč ale potom e-maily nedojdou jenom někam?
Davex
Profil
SMTP server odmítne e-mail ještě před příjmem, takže obsah hlavičky From: nezná. Z příkazu MAIL FROM zná pouze onoho neexistujícího odesilatele a je nastaven tak, aby od neplatných odesílatelů nic nepřijímal.

Tvůj problém pramení v tom, že vše posíláš ze serveru, který nemá platné doménové jméno. Pokud bude jméno platné a budou správně všechny (i reverzní) DNS záznamy, tak se pravděpodobnost odmítnutí e-mailu výrazně sníží.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0