« 1 2 »
Autor Zpráva
Michal Kolesa
Profil
Musím do souboru psaát HTML hlavičku,head, body,... když ten soubor bude vložen do PHP funkcí include ?
fakeit
Profil *
Do jakého souboru? Soubor bude vložen do PHP funkcí include?
panther
Profil
Michal Kolesa:
zkus si, co se stane, když tam tebou uvedené části kódu:
1. budou
2. nebudou
Nox
Profil
Michal Kolesa:
include není funkce ale jazyk. konstrukt

a zjednodušeně si to můžeš představit jako bys otevřel includovaný soubor, vybral vše, ctrl+c, a vložil na místo do souboru do kterého se includuje
Michal Kolesa
Profil
V jedné knize jsem četl, že když tam ta hlavička nebude, tak nebude validní
panther
Profil
Michal Kolesa:
tak nebude validní
no a? Zboří se svět?
fakeit
Profil *
Tak tu knihu roztrhej, spal, zahoď.
Michal Kolesa
Profil
Ničení knih je odsouzeníhodné. Viz významné události myslím tuším Bitvu po Bílé hoře to se knihy pálili

Vraťme se k PHP
Nox
Profil
Michal Kolesa:
Měla by být v html hlavička? Měla. Tak co řešíš?

Prostě pokud se má výsledek PHP zobrazit uživateli, tak ať je výsledkem regulérní html stránka
Michal Kolesa
Profil
Proč yuhů nedopíše sekci PDF ?
Nox
Profil
Michal Kolesa:
Vraťme se k PHP
Bubák
Profil
Michal Kolesa:
Proč yuhů nedopíše sekci PDF ?
Nevím ani o tom, že by Yuhů sekci PDF začal psát.

Musím do souboru psaát HTML hlavičku,head, body,... když ten soubor bude vložen do PHP funkcí include ?
Zkoušej tak dlouho, než pochopíš, co dělá include.

V jedné knize jsem četl, že když tam ta hlavička nebude, tak nebude validní
Možnosti:
- špatně napsáno
- špatně pochopeno
- obojí

Proč píšeš před otazníkem mezeru?
Michal Kolesa
Profil
Pardon PDF mělo být PHP, omlouvám se!
Kacko
Profil
Michal Kolesa:
Proč yuhů nedopíše sekci PDF ? Pardon PDF mělo být PHP, omlouvám se!
php.net
Michal Kolesa
Profil
Opakuji: Anglicky neumím.

Učitelky a SŠ co jsme měli na angličtinu tvrdily, že umí plavat, ale jít s námi do bazénu a ukázat nám to nechtěly! A já z toho mám doživotní trauma.
Nox
Profil
Michal Kolesa:
Opakovaný vtip není vtipem a až budeš potřebovat angličtinu kvůli práci nebo kdykoli jindy, tak takové nesmysly nebudou nikoho zajímat ;)

Myslím že je velmi záhodno, aby si se ji začal učit
Kacko
Profil
Michal Kolesa:
Nikde tu informaci, ze neumite anglicky nevidim. Nejvyssi cas se ji zacit ucit.

Nevidel jste ucitelky v plavkach? Proto neumite anglicky?
Michal Kolesa
Profil
1) Proč bych se měl učit anglicky když mám plný invalidní důchod
2) Tady nejde o to, že nechtěly do plavek, ale o to, že nechtěly DOKÁZAT, že plavat skutečně umí.
Bubák
Profil
Sice nejhorší jsou trpaslíci, ale tobě nic jiného nezbude: polopate.jakpsatweb.cz
Kacko
Profil
Michal Kolesa:
ad. 1) Proc se snazite programovat, kdyz mate plny invalidni duchod?
ad. 2) Co to ma spolecneho s jejich vyukou AJ?
Peter45
Profil
Nie!!! Pokial subor includujes tak bez hlavicky to znamena bez mata tagov a podobne...V includovanom subore moze byt len samotny obsah to neviem kde si cital o tej validite...praveze naopak pokial aj do includovaneho suboru vlozis hlavicku validator to oznaci ako nevalidny web pretoze to vycita dva krat a povecsine vypise chyby typu: znaková data nejsou povolena na tomto místě.

Hlavicku vkladaj len do suboru ktory generuje kod tj index
Taurus
Profil
Michal Kolesa:
Proč zakládáš zbytečné vlákno? Nejdřív zkusím a pak se ptám...
Michal Kolesa
Profil
1) Protože mě tvorba webů zajímá
2) zatím nejhodnotnější příspěvek je od Peter45. Bohužel je to slovensky a mám problém to "rozšifrovat".
Zechy
Profil
Michal Kolesa:
Já to nechápu. Anglicky neumíš, což by se dalo brát, ikdyž já umi něco anglicky bez toho aniž bych se ji učil. Ale Slovenština? Já to čtu a vnímám to jako češtinu. Nevidim na tom nic těžkýho.
Alphard
Profil
Michal Kolesa:
Hlavička se vkládá do hlavního (rodičovského) souboru. Tedy do toho, ze kterého voláte include.
Do dílčích includovaných souborů se hlavička již nevkládá.
Doplňuji: ještě lze aplikaci navrhnout tak, že se neincluduje obsah, ale naopak hlavička a patička. V tom případě by to ale bylo jasné a asi byste se neptal.

Většina ostatních:
Myslím si, že zdejší off-topic příspěvky nezavinil autor, ale vy. Když je to tak jednoduché, tak nevím, proč tady nikdo nenapíšete jasnou odpověď. Navíc ve srovnání s jinými vlákny mi tohle nepřipadá nijak zvlášť zbytečné.
DoubleThink
Profil *
Peter45:
Díky. Jsi první člověk, který si nehoní triko a zkusil radši pochopit problém tazatele.

Pokud bych to měl shrnout, příkaz include ukončí aktuální php blok a přesune interpretaci do uvedeného souboru. Dosažením konce tohoto souboru se interpret vrací zpět a opět otvírá php blok.

Pokud bude HTML hlavička uvedena v kmenovém i includovaném souboru, objeví se ve výstupu dvakrát. A to asi není dvakrát žádoucí.
Pavel Dumbrovský
Profil
Moderátoři: (předem sorry za off) Oceňuji, když někdo prostě konstruktivně odpoví na (jemu připadající) hloupý dotaz a dál nic neřeší. Samozvedačů ega je tady patrně víc.
Kacko
Profil
Michal Kolesa:
Berte to tak, ze pokud se budete programovani venovat vice, budete neustale narazet na neznalost AJ. Zakladni znalost alespon na urovni cteni technicke dokumentace vam velmi ulehci zivot.

Myslim, ze jedina spravna odpoved na takto polozenou otazku je, ze vystup by mel obsahovat pouze jednu HTML hlavicku(coz neprimo vyplyva z odpovedi DoubleThink).
Odpoved, ze by ji mel obsahovat hlavni soubor mi prijde zavadejici, pan Kolesa se muze snazit o includovani prave te prvni hlavicky.
Michal Kolesa
Profil
Já jsem si asi špatně přečetl příslušnou kapitolu v knize.
Alphard
Profil
Kacko:
Odpoved, ze by ji mel obsahovat hlavni soubor mi prijde zavadejici, pan Kolesa se muze snazit o includovani prave te prvni hlavicky.
Ano, uvědomil jsem si to chvíli po odeslání svého příspěvku a editoval jsem ho (ještě deset minut před vámi, ale to je teď jedno). Tak to ještě zdůrazním tady.
Ještě lze aplikaci navrhnout tak, že se neincluduje obsah, ale naopak hlavička a patička. V tomto případě bude html hlavička v souboru, který otevírá html kód. Většinou se includuje na začátku souboru.
Jednoduše řečeno tak, aby se ve výsledném souboru objevila (právě) jednou.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: