Autor Zpráva
kokolino
Profil *
cawte
mam tento selekt nad jednou tabulkou,ktory ide v pohode, vypisu sa mesta od A do X , a vsetky medzi nimi( napr. B,C ... atd ) (s tymto ste mi tu pomohli VY)
$result = mysql_query($q="SELECT * FROM test where nazov   between if ('$nazov1'>'$nazov2','$nazov2','$nazov1') and if ('$nazov1'>'$nazov2','$nazov1','$nazov2')") or print ("chyba ".$q." <br>".mysql_error());


ak to robim na 2 tabulkach tak mi to nejde , vypise sa len to prve mesto a vsetky udaje k nemu

if(($linka=="")||($nazov1!="")||($nazov2!="")||($cas==""))
	{
	$result2=mysql_query ($q2="select a.id_bus,linka,typ_spoja,id_zastavky,nazov, prichod,odchod  from bus a join zas b on a.id_bus=b.id_bus where nazov between if ('.$nazov1'>'$nazov2','$nazov2','$nazov1') and if ('$nazov1'>'$nazov2','$nazov1','$nazov2')")or print ("chyba" .$q2. "<br />".mysql_erorr());	
	while ($row1=mysql_fetch_array($result2))
		{
		echo"<tr>";
		echo "<td>".$row2['id_bus']. "</td>";
		echo "<td>".$row2['linka']. "</td>";
		echo "<td>".$row2['typ_spoja']. "</td>";
		echo "<td>".$row2['id_zastavky']. "</td>";	
		echo "<td>".$row2['nazov']. "</td>";
		echo "<td>".$row2['prichod']. "</td>";
		echo "<td>".$row2['odchod']. "</td>";
		echo "</tr>";	
		}	
	}


v com moze byt chyba ?
Joker
Profil
kokolino:
"nejde" znamená co?
Nejspíš to vyhodí nějakou chybovou hlášku, soudě už podle toho, že mysql_erorr() není, je to mysql_error()
Jakou hlášku?
kokolino
Profil *
Joker:
hore pisem ,ze v com je problem proste selekt prebehne ,ale vypise mi to len prvu hodnotu ak zadam nech to ide mesta A do C cez
tak vypise mi csetko k mestu A a tam to skonci nejde to dalej
kokolino
Profil *
Joker:
prepisal som si to na mysql_error() a opravil aj '.$nazov' na '$nazov' stale sa to sprava rovnako
Kajman_
Profil *
Jedna drobnost, sjednoťte si row1 a row2.

A hlavně si uvědomte, že do between nemáte dávat názvy stanic, ale jejich pořadí. Když budete mít ve skutečnosti stanici Z mezi stanicemi A a C, tak ten select Z nevypíše, ale vypíše třeba B, které vůbec mezi němi není.
kokolino
Profil *
Kajman:
dakujem za pomoc vyriesili ste moju chybu

a este k tomuto
Když budete mít ve skutečnosti stanici Z mezi stanicemi A a C, tak ten select Z nevypíše, ale vypíše třeba B, které vůbec mezi němi není.
nemate pravdu ono tam to Z vypise
Casero
Profil
kokolino:
nemate pravdu ono tam to Z vypise

Pokud pouzijes between na string, tak vypisuje polozky od X po Y podle abecedy. Takze mezi stanicemi s nazvy A a C nemuze vypsat Z.
kokolino
Profil *
Casero:
ano mas pravdu ako aj Kajman mal ospravedlnujem sa :D
a poprosim uzatvorti temu , probelm je uz vyrieseni

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: