Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
J. Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 11. 2009, 21:51:32
Dobrý večer,
potřebuji vytvořit PHP soubor s konfiguračními konstantami a potřeboval bych následující řetězec zapsat do souboru: $content= "<?php kód ?>"; Což samozřejmě nelze, PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části, i když to napíši do řetězce = syntax error. Mohl by mi někdo poradit jak toto obejít? Hledal jsem na všech možných forech, popravdě ale ani nevím jak něco podobného hledat. Děkuji mnohokrát, J. |
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 27. 11. 2009, 21:58:15
J.:
„PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části, i když to napíši do řetězce“ Nesmysl. |
||
MCKAY Profil |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2009, 21:59:20
J.:
Teď jsem to schválně zkusil, a funguje to úplně normálně, takže vámi uvedený kód by měl fachčit! |
||
Majkl578 Profil |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2009, 22:01:04
J.:
„PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části“ To leda nekvalitní IDE. A pro zápis použij funkci file_put_contents. |
||
Joker Profil |
#5 · Zasláno: 27. 11. 2009, 22:01:07
J.:
„potřebuji vytvořit PHP soubor s konfiguračními konstantami a potřeboval bych následující řetězec zapsat do souboru“ Jak to spolu souvisí? Soubor s konfigurací by přece šel vytvořit jako normální PHP a potom ho vložit přes include. Jinak sekvence ?> uvnitř řetězce nezpůsobí uzavření skriptu. |
||
MCKAY Profil |
#6 · Zasláno: 27. 11. 2009, 22:04:05
Majkl578:
Ano, nevím jestli se PSPad řadí mezi IDE, ale zrovna ten stoprocentně v této situaci mate, měl jsem podobný problém, a myslel jsem si, že to nepojede .. jelo:-) |
||
Radek9 Profil |
#7 · Zasláno: 27. 11. 2009, 22:08:13
J.:
A pokud ti to ani tak nebude fungovat (což bych řekl, že je nepravděpodobné), je možné to zapsat takto: $content= "<?php kód ?".">"; |
||
DoubleThink Profil * |
#8 · Zasláno: 27. 11. 2009, 22:09:01
MCKAY:
„nevím jestli se PSPad řadí mezi IDE“ Řekl bych že ne. Je to jen textový editor s (nekvalitním) zvýrazňováním syntaxe. |
||
J. Profil * |
#9 · Zasláno: 28. 11. 2009, 20:52:02
Vyřešeno. Samozřejmě že mají DoubleThink, MCKAY a Joker pravdu, tento řetězec skript neuzavře.
Skutečně, PSPad pouze špatně zvýraznil syntaxi, což to mě zmátlo. Skutečný problém byl jinde. Omlouvám se za možná poněkud zbytečné téma. V PHP jsem už nějakou dobu nedělal a trochu se mi všechno vykouřilo z hlavy. :-) Věřím, že téma alespoň prospěje tomu kdo by měl podobný dotaz. Majkl578: Děkuji za zmínku o fci, vypadá šikovně. Joker: „Jak to spolu souvisí?“ Vychází to z požadavků zbytku aplikace; bylo potřeba před samotným definováním kontant ověřit ještě pár věcí. Radek9 Děkuji za tip. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0