Autor Zpráva
J.
Profil *
Dobrý večer,

potřebuji vytvořit PHP soubor s konfiguračními konstantami a potřeboval bych následující řetězec zapsat do souboru:

$content= "<?php
kód
?>";


Což samozřejmě nelze, PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části, i když to napíši do řetězce = syntax error.

Mohl by mi někdo poradit jak toto obejít? Hledal jsem na všech možných forech, popravdě ale ani nevím jak něco podobného hledat.
Děkuji mnohokrát,

J.
DoubleThink
Profil *
J.:
PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části, i když to napíši do řetězce
Nesmysl.
MCKAY
Profil
J.:
Teď jsem to schválně zkusil, a funguje to úplně normálně, takže vámi uvedený kód by měl fachčit!
Majkl578
Profil
J.:
PHP interpretuje sekvenci znaků ?> jako konec skriptové části
To leda nekvalitní IDE.

A pro zápis použij funkci file_put_contents.
Joker
Profil
J.:
potřebuji vytvořit PHP soubor s konfiguračními konstantami a potřeboval bych následující řetězec zapsat do souboru
Jak to spolu souvisí?
Soubor s konfigurací by přece šel vytvořit jako normální PHP a potom ho vložit přes include.

Jinak sekvence ?> uvnitř řetězce nezpůsobí uzavření skriptu.
MCKAY
Profil
Majkl578:
Ano, nevím jestli se PSPad řadí mezi IDE, ale zrovna ten stoprocentně v této situaci mate, měl jsem podobný problém, a myslel jsem si, že to nepojede .. jelo:-)
Radek9
Profil
J.:
A pokud ti to ani tak nebude fungovat (což bych řekl, že je nepravděpodobné), je možné to zapsat takto:
$content= "<?php
kód
?".">";
DoubleThink
Profil *
MCKAY:
nevím jestli se PSPad řadí mezi IDE
Řekl bych že ne. Je to jen textový editor s (nekvalitním) zvýrazňováním syntaxe.
J.
Profil *
Vyřešeno. Samozřejmě že mají DoubleThink, MCKAY a Joker pravdu, tento řetězec skript neuzavře.

Skutečně, PSPad pouze špatně zvýraznil syntaxi, což to mě zmátlo. Skutečný problém byl jinde.

Omlouvám se za možná poněkud zbytečné téma. V PHP jsem už nějakou dobu nedělal a trochu se mi všechno vykouřilo z hlavy. :-)
Věřím, že téma alespoň prospěje tomu kdo by měl podobný dotaz.

Majkl578:
Děkuji za zmínku o fci, vypadá šikovně.

Joker:
Jak to spolu souvisí?
Vychází to z požadavků zbytku aplikace; bylo potřeba před samotným definováním kontant ověřit ještě pár věcí.

Radek9
Děkuji za tip.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: