Autor Zpráva
Pako
Profil *
Ahoj,

mám adresu například - > http://www.adresa.cz/web/jp/cp/qp/stranka.php
a tu potřebuji dát do proměnné třeba $adresa.... jak na to?
Pako
Profil *
samozřejmě myslím automaticky :-)
MCKAY
Profil
Co třeba:
$adresa = "http://$_SERVER[SERVER_NAME]" . substr($_SERVER["PHP_SELF"], 0, strrpos($_SERVER["PHP_SELF"], "/"));


Ještě je to možné jednodušší cestou

$adresa = "http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];

Ale záleží na tom jak to chceš použít, teď jsem se tady na diskusi dočetl, že pokud pro přesměrování, tak je třeba podle specifikace použít první verzi.
Pako
Profil *
ale tohle končí složkou... nikoliv souborem...

toto vypíše

http://www.adresa.cz/web/jp/cp/qp/

já hledám

http://www.adresa.cz/web/jp/cp/qp/stranka.php
Pako
Profil *
to druhé už funguje tak jak má, děkuji :-)
MCKAY
Profil
Pako:
Ten druhý by měl fungovat :-)

//aha tak skutečně ano
Pako
Profil *
ještě prosim

maličkost

 $ip_adresa = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
 $http_accept_language = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
 $cas_zaznamenani = Date ("d.m.Y - H:i:s");
 $pc_hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
 $http_agent = $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]
 $adresa_zaznamenani = 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];


Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /users/zalohovane/linhart/milankubik.info/login/index.php on line 29



chyba, jaký ze syntaxů je špatně?
MCKAY
Profil
Na řádku 28 nemáš za proměnnou středník.
panther
Profil
Pako:
proč si nedohledáš podle řádky (29), že je to chybějící středník u agenta?
Pako
Profil *
ježiši kryste, já jsem osel... tak tohle je jen moje zbrklost a lenost, protože takovéhle chyby bych si všiml... :-) Ale děkuji
panther
Profil
Pako:
protože takovéhle chyby bych si všiml
kdo by si jí nevšiml, když tam je napsaná řádka, že?
MCKAY
Profil
Pako:
Vím, že jsem trochu v OT, ale tohle se mi líbí:-)
http://milankubik.info/login/index.php
Pako
Profil *
Co se Ti na tom líbí? Je to jedno velké nic, které jen přidělám potom do r.systému pro kontrolu loginů, ale není to celé :-)
MCKAY
Profil
Pako:
<ot>
Je to prostě pěkné :-), jinak možná to zkus nastavit do sessions, aby ti to nelogovalo každý vstup.
</ot>
Pako
Profil *
Nene, loguje to každý přístup, protože potom se to hodí na výpis úspěšných loginů -> tudiž Ti, kteří vyplňí formulář a dostanou se jakoby na login.php :-) Je to schválně. Přibyde tam během chvilky mazání... a banování :-)
Pako
Profil *
Jen jsem moc často nepracoval s CRONEM ... neměl bys zájem mi potom pomoci s automatickým mazáním během x hodin? respektive x dní?
MCKAY
Profil
Pako:
Bohužel, v poslední době jsem díky škole dost vytížený, takže jsem rád, když zbývá čas na občasné napsání sem do fóra :-)
MSTRmt
Profil
$adresa = __file__ .  "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'];
Keeehi
Profil
MSTRmt:
Nevím proč vytahuješ 5 let staré vlákno. Navíc tebou uvedené řešení nedělá to co by mělo. Občas by se to teoreticky mohlo shodovat s aktuální adresou ale třeba při použití mod_rewrite to tak nejspíš nebude. Pokud se to bude nacházet v includovaném souboru, tak to bude taky špatně. Ta předchozí řešení jsou lepší.
sitole
Profil
Když je to odemčené.. :D

<?php $adresa = "http://" . $_SERVER['HTTP_HOST']; echo $adresa; ?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: