Autor Zpráva
J.
Profil *
Dobrý večer,

rád bych se zeptal obecně; jaké příčiny může mít selhání fce fopen() při vytváření nového souboru s parametrem "w+"?

Nevypíše se žádná chybová hláška, žádné bližší určení chyby / závady, pouze mohu podmínkou zjistit, že fce vrátí false a soubor nevytvoří a neotevře.

V okolním kódu problém určitě není.

Vrtá mi to hlavou; na dvou serverech bez problémů, na třetím nic. Nechci psát něco, co bude fungovat jen tak na půl.

Děkuji,
J.
Majkl578
Profil
Script nemá práva na zápis do adresáře/souboru?
J.
Profil *
A jak toto napravit? Samozřejmě mě to napadlo jako první, jen nevím co s tím. S technikem jsem to probíral, něco vyzkoušel, nefungovalo. Tak mě poslal za kolegou. Nicméně oba mají talent zatajovat v čem může být zádrhel, takže se rád poučím od jiných, zkušených členů fora.
Majkl578
Profil
Tak pokud jde o zápis do souboru, musí mít příslušná práva. Pokud je soubor vlastněn scriptem, stačí mít atribut w pro majitele. Pokud je někoho jiného, je potřeba dát atribut w pro všechny. Stejné pravidlo platí pro složku, do které se má zapisovat.
Např. mám přes FTP nahraný soubor (uživatel ftp) a chci, aby šel upravit scriptem (uživatel www-data). Dám mu tedy w ve všech kolonkách, např. 0777. Módy a další info je např. zde.
SkIpPeR
Profil
Třeba na hostingu Webzdarma mi myslím nefunguje fotogalerie z důvodu omezení některých PHP příkazů (jan to tu píšu tak okrajově)
J.
Profil *
Majkl578:
Děkuju, ale věř, že jsem chmodoval jako život a k ničemu to nebylo. Už mě opravdu nenapadá kde by mohl být problém…
Davex
Profil
J.:
Zapni si vypisování chyb pomocí funkce error_reporting(E_ALL) a na základě chybové hlášky se dá vyvodit příčina problémů. Pokud byl adresář vytvořen skriptem a ne přes FTP, tak by to mohl být problém se safe módem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: