Autor Zpráva
unlucky
Profil
define('ALLOWED_FILENAMES', 'jpg|jpeg|gif|png'); 
define('IMAGE_DIR', './news/news_images'); 

if(!preg_match('#^http://.*([^/]+\.('.ALLOWED_FILENAMES.'))$#', $_POST['img_url'], $m)) { 
  die('spatna adresa'); 
} 

if(!$img = file_get_contents($_POST['img_url'])) { 
  die('chzba behem ziskani filu'); 
} 


if(!file_exists(IMAGE_DIR."/".$_POST['rename'])){ 
  if(!file_put_contents(IMAGE_DIR.'/'.$m[1], $img)) { 
    die('file put chyba'); 
  }else{ echo "uploaded $m[1]<br />";}
}else{
echo "existuje, prejmenuj";
}


z form mám $img_url a $rename
akorát pořád se mi nedaří soubor přejmenovat

poradí někdo?
Leo
Profil
Co to jako celé má dělat? Žádný upload tam nevidím, jen nějaké načítání dat ze souboru, který je už na disku serveru a to jen proto, že ho chcete přejmenovat? Leo
unlucky
Profil
není to přesně upload. Je to uložení obrázku z url. Chci aby se při ukládání uloželo pod jiným názvem, což se mi nedaří. Výše uvedený skript funguje bez změny názvu
Leo
Profil
Co je to uložení obrázku z url? Aha, už to vidím... Leo
unlucky
Profil
aha, jsem blbej.
misto $m staci dat post rename, akorat jsem zapomnel nahradit echo pri vypisovani takze jsem si myslel ze to nefungovalo ><

Closed :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: