Autor Zpráva
johnl
Profil
Dobrý den, potřeboval bych poradit - jak mám spočítat soubory v adresáři které splňují nějakou podmínku - např.

if("$promena"=="$promene")
// Podmínka může např. být že souboru (respektive obsah souboru) rozdělím na pole a pak zjišťuji 
//jestli dané pole obsahuje to co je v $promena a pokud obsahuje tak ho započítám


Jde to vůbec nějak?
Radek9
Profil
johnl:
Jde to vůbec nějak?
Ano.

if("$promena"=="$promene")
Asi tak, ale proč vkládáš proměnné do uvozovek?
Prostě si ověříš soubor a pokud splňuje podmínku, dáš jeho název do pole. Potom to pomocí count spočítáš.
Yur4Y
Profil
johnl:
Samozrejme, ide to, tých spôsobov je viac. Zišlo by sa napísať, čo chcete spraviť, lebo podľa "např." skript nikto nespraví.
johnl
Profil
Radek9:
proč vkládáš proměnné do uvozovek
Vadí to něčemu?

Yur4Y:
Zišlo by sa napísať, čo chcete spraviť, lebo podľa "např." skript nikto nespraví.
Ono to např. není příklad ale je to skoro to co potřebuju ;-)

- Tudíž mám soubory (v nějakém adresáři) nejdřív ten soubor rozdělím na pole - pomocí explode a pak kontroluji jestli třeba pole č.6 obsahuju to co je v proměné a pokud jo tak ho započítám..
_es
Profil
johnl:
Vadí to něčemu?
Aká je teda odpoveď na otázku Radeka9? Čo si tým získal?

Vadí to výkonnosti skriptu, ak tak porovnávaš všetky premenné a ešte k tomu v cykloch, tak pôjde skript pomalšie.
Ak nebude niektorá premenná existovať, tak bude aj rozdiel vo funkčnosti.
A možno sú aj nejaké ďalšie problémy, ktoré ma nenapadli.
keeehi
Profil
johnl:
no v těchto uvozovách to asi momentálně nevadí, ale
1) proč je tam psát, když tam být nemusí
2) momentálně mě příklad nenapadá, ale mohlo by to dělat problémy
3) převádíš proměnnou do stringu -> nějaké zpomalení skriptu
PS. 4) pozor na apostrofy, v těch už to určitě fungovat nebude (alespoň tak, jak by jsi ty chtěl)

jinak ten postup jsi napsal správně, nevím s čím chceš poradit
johnl
Profil
_es:
Vadí to výkonnosti skriptu
Dám si na to pozor ;-)

keeehi:
nevím s čím chceš poradit
S tím že nevím jak to úplně udělat - jak to vkládat do těch polí..
hary28
Profil
johnl:
tak si prostuduj jak se pracuje s poli :) a půjde to líp snaž se taky trošku sám, život není tak jednoduchej
Jan Tvrdík
Profil
johnl:
Linuxsoft.cz: pole
keeehi
Profil
johnl:
obecný návod (není to krok za krokem)

$obsahslozky = scandir("xxx");

foreach ($obsahslozky as $soubor)
  if(is_file($soubor))
  {
     //otevření souboru, název je v proměnné $soubor
     //načtení souboru do proměnné $xyz
     //zavření souboru
     if( v proměnné $xyz se to vyskytuje) $pocetsouboru++;

  }
  
  //a zde máš v proměnné $pocetsouboru počet souborů, jenž vyhovují té podmínce
  
  

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: