Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kokolino Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2009, 18:53:07
cawte mohli by ste mi pomoct prepisat tento selekt, tak aby mi to zobralo php
select * from linka,nazov, odchod,prichod from bus a, trasy b, zas c where a.id_bus=b.id_bus and b.id_zastavky=c.id_zastavky; dokladam tabulky a potreboval by som zistit, ze ktora linka , mi ide cez ktore zastavky a v akom case bus(id_bus,linka,typ) vlaky(id_vlaku,nazov,typ) zas(id_zastavky,nazov) trasy(id_trasy,odchod,prichod, id_bus,id_zas,id_vlaku) |
||
MCKAY Profil |
#2 · Zasláno: 6. 12. 2009, 18:59:36
kokolino:
SQLku moc nedám, ale určitě si nemůžu nevšimnout, že tam nemá co dělat dvakrát from (jestli to není jedna z věcí, které jsem nepochytil) :-) |
||
kokolino Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 12. 2009, 19:29:02
MCKAY:
mas pravdu to prve * from tam nepatri, to je len preklep am to vyzerat takto select linka,nazov, odchod,prichod from bus a, trasy b, zas c where a.id_bus=b.id_bus and b.id_zastavky=c.id_zastavky; |
||
kokolino Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 12. 2009, 19:31:45
MCKAY:
takto to tiez predje len v SQL, ale php mi to nebere, treba mi to nejak prepisat pomocou JOINU, ale neviem ako, podarilo sa mi prepojit 2 tabulky,ale 3 uz bohuzial nie :( |
||
AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 6. 12. 2009, 19:36:12
kokolino:
„ale php mi to nebere“ opravdu detailní popis problému :) „treba mi to nejak prepisat pomocou JOINU“ join je o něco efektivnější, to je pravda. zapisuje se asi takhle: SELECT ... FROM a JOIN b ON a.id=b.id_a JOIN c ON b.id=c.id_b |
||
kokolino Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 12. 2009, 19:54:46
AM:
prepisal som to na ten tvoj sposob $result=mysql_query ($q="select a.id_bus,linka,typ,c.id_zastavky,nazov,prichod,odchod from bus a join trasy b on a.id_bus=b.id_bus join zas c on b.id_zastavky=c.id_zastavky where linka= '".$linka."' ") or print ("chyba" .$q."<br />".mysql_erorr()); a hodilo mito chybu : Fatal error: Call to undefined function mysql_erorr() in D:\wamp\www\lol\spracuj.php on line 52 na riadku 52 mam tento dany select co tu uvadzam |
||
AM_ Profil |
#7 · Zasláno: 6. 12. 2009, 20:01:52
kokolino:
error se spelluje takto. mohl sis odvodit z chybové hlášky, kde je problém :) |
||
kokolino Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 12. 2009, 20:15:56
AM:
dakujem pekne uz mi to ide, tema sa moze uzavriet |
||
kokolino Profil * |
#9 · Zasláno: 6. 12. 2009, 20:29:18
AM:
predsa mi to nejde :( uvediem uz sem cely kod <?php $con = mysql_connect("localhost","root",""); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } // prenos hodnot premenych z formulara $nazov1=$_POST['nazov1']; $nazov2=$_POST['nazov2']; $linka=$_POST['linka']; $odchod=$_POST['odchod']; print_r($_POST['nazov']); echo"<br/>"; echo"<br/>"; echo"<br/>"; // vyber a propojenie na DB mysql_select_db("dula", $con); echo "<table border='1'> <tr> <th>id_bus</th> <th>linka</th> <th>typ_spoja</th> <th>id_zastavky</th> <th>nazov</th> <th>prichod</th> <th>odchod</th> </tr>"; if(@($_POST['nazov'])==1) { if(($linka!="") ||($nazov1=="") || ($nazov2=="") ||($odchod=="") || ($prichod=="")) { $result=mysql_query ($q="select a.id_bus,linka,typ,c.id_zastavky,nazov,prichod,odchod from bus a join trasy b on a.id_bus=b.id_bus join zas c on b.id_zastavky=c.id_zastavky where linka= '".$linka."' ") or print ("chyba" .$q."<br />" .mysql_error()); while($row=mysql_fetch_array($result) { echo "<tr>"; echo "<td>".$row['id_bus']. "</td>"; echo "<td>".$row['linka']. "</td>"; echo "<td>".$row['typ']. "</td>"; echo "<td>".$row['c.id_zastavky']. "</td>"; echo "<td>".$row['nazov']. "</td>"; echo "<td>".$row['prichod']. "</td>"; echo "<td>".$row['odchod']. "</td>"; echo "</tr>"; } } } // zrusenie spojenia s DB :) mysql_close($con); ?> chybova hlaska : Parse error: syntax error, unexpected '{' in D:\wamp\www\lol\spracuj.php on line 38 nechapem ,ked som tam mal selekt nad 2 tabulkami slo mi to |
||
MCKAY Profil |
#10 · Zasláno: 6. 12. 2009, 20:39:14
kokolino:
se selectem to nemá vůbec nic společného. Podívej se na řádek 38 a najdi si někde chybějící závorku. while($row=mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr>"; echo "<td>".$row['id_bus']. "</td>"; echo "<td>".$row['linka']. "</td>"; echo "<td>".$row['typ']. "</td>"; echo "<td>".$row['c.id_zastavky']. "</td>"; echo "<td>".$row['nazov']. "</td>"; echo "<td>".$row['prichod']. "</td>"; echo "<td>".$row['odchod']. "</td>"; echo "</tr>"; } |
||
kokolino Profil * |
#11 · Zasláno: 6. 12. 2009, 21:27:27
MCKAY:
diki chyba bola v zatvorke, uz som nepozorny |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0