Autor Zpráva
Jiko
Profil *
Zdravím,
mám problém s přepínáním stránek lepší vysvětlení je vidět to na www.masozrave.com/ahoj/index.php jmeno a heslo je "uzivat" "uzivatel".

část kodu

//C:\\Users\\Kharn\\Desktop\\WWW 
//include "./confijg.php"; 
include "./config.php"; // připojení k databázi

        if (isset($_GET['id'])) {
          $filename = $_GET['id'] . ".php";
        } else {
          $filename = "obsah.php";
        }
        $dir = "/content/";
        $dirfile = $dir . $filename;
         if (!file_exists("\\var\\www\\web5\\masozrave.com" . $dirfile)):
          $dirfile = "/kontakt/";                               
        endif;
Akacko
Profil
Jiko:
Nejsem si jisty, co tam mam vidět. Kromě toho že to nic nezobrazuje po klikání na odkazy.
AM_
Profil
Jiko:
mám problém s přepínáním stránek lepší vysvětlení je vidět to na
máš spíše problém s vyjadřováním nebo poskládáním české věty.
Na té stránce není nic.

if (!file_exists("\\var\\www\\web5\\masozrave.com" . $dirfile)):
V linuxu se adresáře oddělují obyčejným lomítkem. Navíc - máš nějaký rozumný důvod používat absolutní cesty? jen si tím nejspíš zaděláváš na problémy.
Jiko
Profil *
Akacko:
Nejsem si jisty, co tam mam vidět. Kromě toho že to nic nezobrazuje po klikání na odkazy.

Text se má právě zobrazit na každé stránce. Na localhostu mi vše funguje po nahraní na web se text nezobrazuje a vyzkoušel jsem všechny možné zadání cesty, ale už jsem bezmocný a nic jiného mě nenapadá.
Jiko
Profil *
AM:
máš spíše problém s vyjadřováním nebo poskládáním české věty.
Na tohle jsem se neptal pokud ano citujte. Stejně tak jako já Vám nevyčítám, že mi tykáte.

„if (!file_exists("\\var\\www\\web5\\masozrave.com" . $dirfile)):“
V linuxu se adresáře oddělují obyčejným lomítkem. Navíc - máš nějaký rozumný důvod používat absolutní cesty? jen si tím nejspíš zaděláváš na problémy.

Nezkoušel jsem pouze tuto variantu, ale mnoho dalších typu "\var\www\web5\masozrave.com" nebo "/var/www/web5/masozrave.com"
larryx
Profil *
no ked mas cestu
\\var\\www\\web5\\masozrave.com" . $dirfile
a dirfile je /content/obsah.php tak a si to poskladas tak ti vijde nieco take
\\var\\www\\web5\\masozrave.com/content/obsah.php
to je jedna vec a dalsia vec stacilo by tam podla mna keby si dal ze subor ktory sa nachadza v atualnom adresari... cize
        $dir = "./content/";
        $dirfile = $dir . $filename;
         if (!file_exists($dirfile)):
          $dirfile = "/kontakt/";                               
        endif;


no neviem ci som ta spravne pochopil a tiez trocha nechapem stymi adresarmi preco to takto riesis... asi by som sa tomu vyhol.... ja osobne...
Akacko
Profil
Jiko:
Zkuste zadávat relativní cestu a ne absolutní. U absolutní pak používejte systémové proměnné pro její určení.

Správná verze uvozovek je tato (jak ostatně zmiňoval _AM)
/var/www/web5/masozrave.co
Jiko
Profil *
larryx:
to je jedna vec a dalsia vec stacilo by tam podla mna keby si dal ze subor ktory sa nachadza v atualnom adresari... cize
>

$dir = "./content/";
$dirfile = $dir . $filename;
if (!file_exists($dirfile)):
$dirfile = "/kontakt/";
endif;

Děkuji, ted vše funguje jak má. Dělám ještě spoustu chyb PHP se teprve učim takže si ještě vyslechnu spoustu nadávek na mojí osobu a určitě i dobré poučky. Díky za obrněnou trpělivost a správne řešení.
Jiko
Profil *
Akacko:
Zkuste zadávat relativní cestu a ne absolutní. U absolutní pak používejte systémové proměnné pro její určení.

Určitě se pokusím vyvarovat příštímu použíti absolutní cesty.
larryx
Profil *
Jiko:
Děkuji, ted vše funguje jak má. Dělám ještě spoustu chyb PHP se teprve učim takže si ještě vyslechnu spoustu nadávek na mojí osobu a určitě i dobré poučky. Díky za obrněnou trpělivost a správne řešení.

hmm to je v poho, kazdy raz zacinal, ide o to ze v linuxe (neviem ako vo win ci nie tak isto) ked das ./ = akt. adresar, iba / sa mi zda ze je root (alebo hlavny adresar neviem ako to nazvat) a ../ je o adresar vysie... tot si treba pametat a netreba ziadne $_SERVER["REQUEST_URI"] alebo nieco podobne... aspon mne nikdy netrebalo...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: