| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| wordik Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 12. 2009, 22:18:43
Dobrý večer,
Není to až tak podstatná věc, ale víceméně to ovlivní přehlednost v budoucím kódu. Jaký byste mi poradili zápis názvů proměnných: $site_extra['mysql_restart_script'] $site_extra['script_restart_mysql'] $site_extra['script_mysql_restart'] $sql_check_account_ban = mysql_query(... $sql_account_ban_check = mysql_query(... Jak říkám, někdo by možná řekl, že řeším blbosti a měl bych se spíše věnovat funkčnosti, ale musíte uznat, že když jednou v kódu napíšu $sql_check_account_ban a poté někde jinde $sql_username_check, je to takové divné. Rád bych se držel stejného zápisu. Rád si vyschlechnu Vaše připomínky, rady jak to řešíte vy. Děkuji předem. |
||
| MCKAY Profil |
#2 · Zasláno: 10. 12. 2009, 22:24:33
wordik:
V tomhle se dosti těžko radí, ale já osobně bych použil $site_extra['mysql_restart_script'] a $sql_account_ban_check = mysql_query(... Jako odůvodnění pro první bych řekl, že mi ten slovosled lépe sedí, a u toho druhého je to jedno a to samé. Doufám, že jsem pomohl. |
||
| AM_ Profil |
#3 · Zasláno: 10. 12. 2009, 22:33:44
no hlavní je jak říkáš dodržovat jeden zápis :)
na první místo bych dával to nejdůležitější, tj pokud máš mnoho skriptů a jeden z nich restartuje mysql, volil bych script_restart_mysql, pokud máš množinu příkazů pro mysql a jeden z nich restartuje skript, volil bych mysql_restart_script. |
||
| Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 10. 12. 2009, 22:41:20
wordik:
Já bych se snažil především vymyslet něco kratšího. V doporučeních jsem viděl maximálně 20 znaků, osobně bych řekl, že i to je moc. I když to IDE doplňují, tak bych to nepoužíval. V nějakém globální configu možná, uprostřed programu podle mě určitě ne. Taky záleží, jak daleko danou proměnnou potřebujete, jestli máte např. $sql_check_account_ban = mysql_query(); while($x = mysql_fetch_assoc($sql_check_account_ban)) a dál už $sql_check_account_ban nepotřebujete, tak by mně určitě stačilo třeba $ban nebo klasicky $query. |
||
| wordik Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 12. 2009, 14:17:48
Alphard:
Při přihlašování používám například více dotazů na MySQL databázi (kontrola BANu účtu/IP, kontrola přihlašovacích údajů apod.), tak je podle mně myslím nepraktické pojmenovat SQL dotazy na $sql nebo $query. Momentálně to mám takto (jen ukázka, jak říkám dotazu při přihlášení je více (asi 4). // kontrola, zda je daný účet zabanován
$sql_check_account_ban = mysql_query('SELECT COUNT(*) AS `ban` FROM `accounts` WHERE `ban` = '.intval(1).'');
$row_account_ban = mysql_fetch_array($sql_check_account_ban);
if(!$row_account_ban['account_banned'] != 1){
...// kontrola uživatelských údajů při přihlášování
$sql_check_login = mysql_query('SELECT `id`, `username`, `email` FROM `accounts` WHERE `username` = "'.mysql_real_escape_string($_POST['user_name']).'" AND `password`= "'.SHA1($_POST['password']).'" LIMIT 1');
$check_login = mysql_num_rows($sql_check_login);
if($check_login == 1){
while($row_login = mysql_fetch_array($sql_check_login)){
... |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0