Autor Zpráva
deliQus
Profil
Chci se zeptat čím to je, když mi jde diakritika jen u indexu a u dat vypsaných z databáze, ale u podstránek se statickým text už nejde ?
Radek9
Profil
Špatně nastavené kódování?
panther
Profil
deliQus:
máš všude správné kódování? Bez odkazu lepší radu nečekej.
pEeLL
Profil
deliQus:
vzdy to je jen o tom jake mas kodovani stranky, databaze a souboru. vsechny musis mit stejne.
MCKAY
Profil
deliQus:
Dozajista špatné kódování v databázi, souboru, nebo hlavičce.

Nastavení kódování v db ti musí být jasné.
Kódování v souboru, jde snadno přes Pspad Formát->UTF-8 [nebo jinné kódování]
Hlavička - buď pomocí php
<?php 
headeR("content-type: text/html;charset=utf-8"); // nastav si sve, musis uvest pred jakymkoliv vystupem
?>

nebo pomocí metatagu.


// sakra, proč jsem pokaždé poslední! :-)
deliQus
Profil
Už jsem to opravil. Díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: