Autor Zpráva
thermaltaker
Profil
zdarec, zase mam problem,
špatně se mi zobrazuje stránka, pořád mi háže z neznamych důvodu prázdnej řadek
nad obsah.

zde kod indexu

<?php
session_start();


?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>

<meta name="Description" content="Phoun.ic.cz - Vše pro mobilní telefony."
/>
<meta name="Keywords" content="Nokia, Iphone, Sony Ericsson, Siemens,
Samsung, LG, HTC, Windows Mobile, Java hry, Aplikace, .jar, .jad" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="Author" content="Phoun.ic.cz - " />
<title>Phoun.ic.cz - Vše pro mobilní telefony</title>

<style>
body {
background-color: #255498;
}
.hlavicka_pismo {
position: relative;
left: 5px;
top: -3px
}
#stranka_obal {
width: 1024px;
background-color: #242424;
margin: 0px auto;
}
#hlavicka {
width: 1024px;
height: 20px;
float: left;
background-color: #DDDDDD;
}
#header {
width: 1024px;
height: 200px;
float: left;
background-color: #GGGGGG;
}
#obsah {
width: 1024px;
float: left;
background-color: #GGGGGG;
}
#reset
{
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
float: none;
clear: both;
width: 0px;
height: 0px;
line-height: 0px;
font-size: 0px;
}
#paticka {
width: 1024px;
background-color: #242424;
}
</style>
</head>


<body>

<div id="hlavni">
<div id="stranka_obal">
<div id="hlavicka">
<div class="hlavicka_pismo">
<? include("logbox.php"); ?>
</div>
</div> <!-- hlavicka konec -->
<div id="header">
<? include("header.php"); ?>
</div>
<div id="obsah"><?php if(!isset($site)) $site="home";
$invalide = array('\\','/','/\/',':','.');
$site = str_replace($invalide,' ',$site);
if(!file_exists($site.".php")) $site = "home";
include($site.".php");
?>
<div id="reset">&nbsp;</div> <!-- "natahovac vysky stranky" -->

</div> <!-- obsah_text konec -->

</div> <!-- stranka_obal konec -->

</div> <!-- hlavni konec -->


</body>
</html>



Stranka kde je vidět chyba je zde http://phoun.ic.cz/
Děla to pouze když použiju <?php include("cokoli.php"); ?>, ale pokud oddělam float tak to je vše ok..
Moderátor Majkl578: Kód vkládej prosím do tagu [pre], stačí kliknout na obrázek
Davex
Profil
Prohlížeč tvůj PHP kód nedostane, takže chyba nebude v něm, ale ve vytvořeném HTML (nebo ve stylech). Stránka v odkazu je podle vzhledu vytvářena jiným skriptem, takže tam může být jiný problém, ale žádnou mezeru mezi #header a #obsah nevidím (je tam pouze prázdný řádek na začátku tabulky).
thermaltaker
Profil
Aha, takže v home.php mám
<table width="745" height="224" background="/img/bg/bg_nokia.gif">
<tr><td></td><tr>
<tr><td colspan="5" valign="bottom">&nbsp;&nbsp;<small><font face="Arial" color="#868686"><b>Adventury</b></font></small></td></tr>
<td colspan="4">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <? include("adventury.php"); ?>
</td>
</table>


a v prihlasit.php

<form action="login.php" method="post">     
    <table>
      <tr>
        <td>Nick: </td>
        <td><input type="text" name="nick" value="" size="25" tabindex="1" /></td>
      </tr>
      <tr>
        <td>Heslo: </td>
        <td><input type="password" name="heslo" value="" size="25" tabindex="2" /></td>
      </tr>
      <tr>
        <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Přihlásit se" /></td>
      </tr>
      <tr>
        <td colspan="2" align="right"><a href="index.php?stranka=registrace">Registrace</a></td>
      </tr>
    </table>
  </form>
perun
Profil
thermaltaker:
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"

Tam je ten prázdny riadok. Hneď za ukončovacím php tagom.
thermaltaker
Profil
To nebude ono, smazal jsem <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//CZ" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> a stejně to tam je..:(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: