Autor Zpráva
Tomy
Profil *
ahoj,
robim COOL-URL bez htaccess a mam nasledovny problem:
mam script v tvare index.php?act=Script&parameter1=42&parameter2=47

a chcem vytvorit skript napr. na script.php?parameter1=Slovo1&parameter2=Ineslovo, ktory bude fungovat nasledovne:
1)sam si z tych svojich parametrov zisti ciselnu reprezentaciu danych parametrov a ulozi si ich napr. do $foo1 a $foo2 (toto viem spravit)

2) zavola index.php?act=Script&parameter1={$foo1}&parameter2={$foo2} bez toho, aby zmenil svoju url. Proste sa bude tvarit, ze uz sa nejedna o script.php, ale o povodny index.php.
(toto spravit neviem)

Da sa to nejak? Ako? A zvykne sa to robit takto? Alebo som to prilis vyumelkoval?

Vdaka
fuckin
Profil
Na pozadí můžeš zavolat jakýkoli skript přes ajax, klidně i s odesláním parametrů. Url zůstane stejná jelikož skript je volán na pozadí stránky.

Doporučuji využít js framework jquery - http://docs.jquery.com/Ajax
Tomy
Profil *
ok, ale skor by som bol za nieco BEZ ajaxu. Chcem proste ciste PHP a nejaky jeho "zazracny" prikaz, ktory sa o to postara :-)
Alastor_Kopal
Profil
chápu to dobře když říkám že seš pořád na indexu ale když změníš GET data v adrese chceš mít úplně jinou stránku ?
Tomy
Profil *
trosku inac: ja som v script.php, ktory je zavolany s nejakymi GET parametrami. A ja chcem, aby mi ostalo url na tom script.php, len aby zavolal mi index z tohto miesta.

Zjednodusene si predstav, ze si na script.php a ty chces, aby clovek, len co naklika do browsra http://foo.com/script.php, aby sa mu v skutocnosti skustila stranka foo.com/index.php?parameter=47 (ale v browseri bude mat stale len adresu script.php a "nevie" o existencii suboru index.php...
Alastor_Kopal
Profil
include ?
Tomy
Profil *
uz mi z tej odmlky programovania v PHP fakt zacalo sibiet :( Fakt stacilo narvat premenne do $_GET a potom uz len includnut.
Vdaka...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: