Autor Zpráva
Lukass445
Profil
Ahojte, mám menší problém s funkčnosťou php kódu, prikladám:
<?php
  echo "<p><a href='index.php?stranka=news'>Novinky</a></p>";
  echo "<p><a href='index.php?stranka=kontakt'>Kontakt</a></p>";
  
?>

<?php 
  switch( $_GET['stranka'] ) {

  case "kontakt":
  echo "stránka je vo výstavbe";
  break;

  case "news":
  echo "stránka vo výstavbe, stránka novinky";
  break;

  default:
  include("index.php");
  break;
}
?>

Závada:
zobrazí sa mi to nejako takto:
http://img3.imgup.eu/screeneiv.png
Som v php úplný začiatočník, tak ďakujem za radu.
mckay
Profil
Lukass445:
Je to tím, že když neobdrží switch data z $_GET, vloží ti index.php, a do nekonečna bude vypisovat "Novinky, Kontakt, Novinky, Kontakt ..."; -). Dej tomu default jiný soubor na vložení.
larryx
Profil
predpokladam ze tento kod mas v index.php
a ked ho tuto defaultne includujes tak ti to tam vlozi x-krat cize zmen na
  default:
  include("nieco.php");
  break;


a potom vytvor subor nieco.php a vnom neaky text ....
Lukass445
Profil
už som to celé pochopil, chyba bola to include defeaultne.
teda takto mi to už pracuje správne:
<?php 
  switch( $_GET['stranka'] ) {

  case "kontakt":
  echo "stránka je vo výstavbe";
  break;

  case "news":
  echo "stránka vo výstavbe, stránka novinky";
  break;
}
?>

A chcel som sa ešte spýtať OT ak nevadí;
  default:
  include("nieco.php");
  break;

keď chcem aby sa ten súbor includoval napr. 3 krát? tak kde mám dať číslicu 3? Ďakujem...
mckay
Profil
Lukass445:
Spíš než číslo tam dej třikrát include, nebo to udělej přes cyklus for.

default:
for($i=1;$i<=3;$i++){include("nieco.php");}
break;
Lukass445
Profil
Ďakujem, asi vás tu budem otravovať častejšie - začínam s php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: