Autor Zpráva
ananasovapasta
Profil *
Warning: mysql_close(): 5 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/www1/1/site54011/wwwroot/FW/hr.php on line 460

public static function generatePlannedRoleTable(){
	$conn = mysql_connect('localhost', 'sky36tw1', 'tutor') or die(mysql_error());
	mysql_select_db('sky36tw1') or die(mysql_error());	
$sql = mysql_query("SELECT * FROM role WHERE active=2");
echo "<table id='"."plannedRolesCss"."' ><thead><tr>"
."<th>"."Role"."</th>"
."<th>"."Employee"."</th>"
."<th>"."From"."</th>"

	 ."</tr></thead><tbody>";
while ($output=MySQL_Fetch_Array($sql)) {
	$sql2="SELECT * FROM employee WHERE ID_E=".$output['ID_E'];
$output2=db::getQueryOutput(mysql_connect('localhost', 'sky36tw1', 'tutor'),'sky36tw1',$sql2);
 	 echo "<tr>" 
	 ."<td>".$output['role']."</td>"
 ."<td>".$output2['name']." ".$output2['surname']."</td>"
."<td>".$output['roleOD']."</td>"
	 ."</tr>";
	 }
echo "</tbody></table>";
mysql_close($conn);
}


nevíte co s tím ?
Alphard
Profil
Takhle určitě ne, to ani neopravujte.
Na začátku se jednou přihlašte k databázi a pak již jen dotazy, mysql_close() není nutné.
ananasovapasta
Profil *
takze mysql close neni nutne uvadet ?
Alphard
Profil
ananasovapasta:
takze mysql close neni nutne uvadet ?
Ne, ale znovu zdůrazňuji, přihlašte se pouze jednou. Odmazání 21. řádku je jen zdánlivé řešení.
ananasovapasta
Profil *
díky
Nox
Profil
ananasovapasta
Dovolím si rýpnutí/dobře míněné rady (zakroužkuj co se líbí víc)

Přihlašování by mělo proběhnout jen v přihlašovací metodě třídy co pracuje s databází, přípojovat se v nějaké funkci na generování tabulky není dobrý nápad... už jen proto že připojení je hodně časově náročná operace...navíc pokud už ses připojení, vytvořilo by se nadbytečné připojení atd.

Navíc nutnost uvádět mysql link pro DB třídu jako povinný parametr je docela psycho, třídy mají usnadňovat, link si v ní ulož a volej jen třeba db::query($sql)

Připojovací údaje nezadávej natvrdo! Vezmi si že třeba budeš chtít dát projekt na jiný hosting a teď budeš muset projít celý projekt a všude to popřepisovat ... tuplem by to bylo špatné pokud bys to nabízel veřejně, to by pak každý po stažení si musel projít projekt a vše popřepisovat
(když už odhlédnu od toho, že nám tu veřejně dáváš své přihlašovací údaje ;) ....a všem kolemjdoucím a návštěvníkům z prohlížečů, prohlížečům (google už je má uložené koukám) atd.)

Toto je klasické důrazné doporučení pro všechno programování obecně - co není proměnná dát do konstanty, i čísla.... možná ne v určitých případech 0,1, dvojka je diskutabilní, ale jiné uložit na jedno místo jako (třeba) konstantu a od tama se odkazovat.
http://latrine.dgx.cz/programatori-nepouzivaji-cisla
Já osobně to mám v projektu tak, že mám třídu která naparsuje ini soubor s konfigurací a různými konstantami a pak z ní jednotlivé položky beru když je třeba

Je většinou lepší když funkce vrací výsledek pomocí return než přímo vypisuje... pak můžeš její výsledek ještě upravit, dát jiné funkci atd. (jde i takto, pomocí output buffering funkcí, ale je to zbytečná komplikace)

"<th>"."Role"."</th>" => "<th>Role</th>" ?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: