Autor Zpráva
Manny
Profil *
Ahojte. Opět mám malý problém. Vlastně dva.
1) Jak zjistím název adresáře (složky), ve kterém mám script. Funkce dirname mi nějak nejede.
2) Jde nějak změnit formát data v Mysql. Potřeboval bych ho vypisovat ve tvaru dd.mm.yy.
Díky předem.
Alphard
Profil
1. dirname(__FILE__); by mělo fungovat. Ještě zkuste print_r($_SERVER); mohlo by tam být něco použitelného.
2. Where datum
Manny
Profil *
Alphard:
Ano, díky dirname(__FILE__); funguje. Ale vypisuje to celou cestu a já potřebuju použít jen ten nadřazený adresář jako proměnnou. Mám to z toho ještě něčím separovat nebo existuje něco jednodušího?
nightfish
Profil
Manny:
Ale vypisuje to celou cestu a já potřebuju použít jen ten nadřazený adresář jako proměnnou
$nadrazenyAdresar = dir(__FILE__).'/../';


EDIT:
sorry, správně to je
$nadrazenyAdresar = dirname(__FILE__).'/../';
Manny
Profil *
nightfish:
Bohužel:
Warning: dir(F:\xampp\htdocs\test\pokus.php) [function.dir]: failed to open dir: No error in F:\xampp\htdocs\test\pokus.php on line 9
/../
Webonym
Profil *
Manny:
Zkus opravit '/../' na '../'. První lomítko v cestě mi taky háže chybu.
Manny
Profil *
Webonym:
Taky ne.
Jan Tvrdík
Profil
$nadrazenyAdresar = dirname(__FILE__) . '/..';
imploder
Profil
cesta k souboru skriptu od WWW rootu:
$_SERVER["SCRIPT_NAME"]

adresář skriptu od WWW rootu:
dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"])


Možná tohle bude to, co potřebuješ.
Manny
Profil *
imploder:
Ta druhá možnost, to je ono. Jen mi to vypisuje název i s lomítkem na začátku. Budu hodně otravnej, když bych chtěl jen čistě název bez lomítka?:-)
imploder
Profil
Manny:
s vypuštěním počátečního znaku (lomítka):
substr(dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]), 1)
Manny
Profil *
imploder:
To je přesně ono. 3x díky.:-)
Manny
Profil *
imploder:
Tak ještě ne. Ve svém předchozím příspěvku jsi to psal, ale já si to neuvědomil. Ten skript jsem zanořil hlouběji a vypisuje mi to celou cesto od rootu. Já potřebuji odkudkoli jen název nařazeného adresáře. Mám ty adresáře číslované a číslo odpovídá řádku v databázi. A přes něj potřebuju komunikovat jen určitým záznamem.
Jan Tvrdík
Profil
Zkus:
$nadrazenyAdresar = basename(realpath(dirname(__FILE__) . '/..'));
Manny
Profil *
Jan Tvrdík:
V tomhle tvaru to vypisovalo adresář o 2 kroky zpět. Dal jsem tam jen '/' a zdá se, že to jede. Heuréka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0