Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Manny Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 1. 2010, 14:15:06
Ahoj, zkouším rozběhat tuto třídu. Na localu mi to maily rozesílá, ovšem problém je, že na serveru ne (ic.cz).
Vypíše mi to při pokusu o odeslání mailu tuto zprávu: SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Došlo k chybě při odeslání e-mailu.Chybová hláška: SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Takhle třídu volám i s jednotlivými instancemi: require "PHPMailer_v5.1/class.phpmailer.php"; $mail = new PHPMailer(); $mail->IsSMTP(); $mail->Host = "smtp.seznam.cz"; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Username = "prihlasovaci_jmeno"; // username a password mám nastaveny stejně jako v thundebirdu $mail->Password = "heslo"; $mail->From = "moje_adresa"; $mail->FromName = "Testovací skript"; $mail->AddAddress("prihlasovaci_jmeno@seznam.cz", "Jmeno"); $mail->Subject = "První mail poslaný pomocí PHPMaileru"; $mail->Body = "Ahoj ahoj!\n\n Posílám ti první svůj první e-mail přes PHPMailer."; $mail->WordWrap = 50; $mail->CharSet = "utf-8"; if(!$mail->Send()) { // odešleme e-mail echo 'Došlo k chybě při odeslání e-mailu.'; echo 'Chybová hláška: ' . $mail->ErrorInfo; } else { echo 'E-mail byl v pořádku odeslán.'; } Zkouším si poslat mail na seznam, ale bohužel z IC to nejde... nesetkali jste se s obdobným problém? Díky |
||
AM_ Profil |
#2 · Zasláno: 1. 1. 2010, 18:59:23
no protože SMTP serveru ic.cz zřejmě nebude smtp.seznam.cz. Použij raději mail() funkci. (PHPMailer::IsMail() misto PHPMailer::IsSMTP()).
|
||
Manny Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 1. 2010, 19:24:02
AM:
hm... to nejde nějak univerzálně nastavit? tzn. že když si hodím tento skript na český hosting, datahost, ic a třeba wz, tak to pokaždé musím přenastavovat? Jsem měl za to, že si zvolím nějaký smtp server a je hotovo... ale asi ne teda :/ a čím to teda je, že na localhostu mi to jde? |
||
AM_ Profil |
#4 · Zasláno: 1. 1. 2010, 20:03:52
zřejmě tvůj provider zasílá maily přes SMTP seznamu. volné SMTP servery většinou fungují jen ze sítě určitých providerů (tipuju ochrana proti spamům).
řešení jsou tři: - pořídit si někde účet, ke kterému dostaneš zaheslované SMTP (já to měl k jednomu hostingu), které lze použít odkudkoliv - jak jsem říkal, posílat to přes PHPMailer funkci mail() (phpmailer::IsMail) místo přes SMTP server - jak jsi říkal ty, pokaždé to nastavit znovu. Někdy je ale obtížné SMTP zjistit. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0