| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| virgo86 Profil |
#1 · Zasláno: 6. 1. 2010, 18:52:54
zdravím, Mám skript který mi vygeneruje heslo pro uživatele který jej zapoměl nebo zapoměl uživatelské jméno. vše běží ok ale ve skriptu se mi to vždy zastavý u podmínky if(mysql_num_rows($result)==0) a co je zvlaštní tak proměnna $email obsahuje email uzivatele který ho zada ve formulari a proměnna $heslo je vygenerované nové heslo. A já potřebuji z databaze zjistit uzivatelské jmeno v databazi pod názvem nickid. Když se zeptám přímo v databazí tak mi přijde kladná odpověď. a co je zajimavé když si v te podmince kde se mi skcript zastavý misto return false zadám echo $email; tak se mi vypiše pouze část e-mailu např: petrjanac@seznam.cz tak se zobrazi jenom petrjan. Tak sem si říkal že to asi ta proměnné už přišla špatně z volaním funkce ale ne protože níže tuto proměnou využivám k zaslaní na daný e-mail.¨
function notify_password($email, $heslo)
// oznamý uživately že jeho heslo bylo změněno
{
if (!($conn = db_connect()))
return false;
$result = mysql_query("select nickid from uzivatele
where email='$email'");
if (!$result)
{
return false; // nezměněno
}
else if (mysql_num_rows($result)==0)
{
return false; // uživatel neni v databázi
}
else
{
$mail = $email;
$predmet = "Server CNC nové heslo";
$zprava = "Dobrý den,<br /> <p>Na Vaší žádost byly zaslány přihlašovací údaje na Váš e-mail.</p>"
."<p>Vaše přihlašovací údaje: <br /> uživatelské jméno: <strong>$nickid</strong><br />"
."Vaše nové heslo: <strong>$heslo</strong></p>"
."<p>Prosím co nejdříve si ho změňte!</p>"
."<p>Pokud nastanou jakékoli problémy kontaktujte prosím administratora serveru.</p>"
."<p>S pozdravem redakce serveru <b>CNCnet</b></p>"
."<p><strong>Kontakt na Administratora serveru:</strong><br /> Petr Janáč<br /><b>mobil:</b> +420731326674<br /> <b>e-mail:</b> petrjanac@seznam.cz<br \>"
."<p><i>V případě že tento e-mail nebyl adresován Vám omlouváme se a neberte tyto informace nazřetel děkuji.</i></p>";
$kon = cs_mail ($mail, $predmet, $zprava, "From: podpora@virgonet.cz\n");
if ($kon)
return true;
else
return false;
}
} když ten dotaz na databazi odstranim tak mi mail bez problému přijde a dokonce i z diakritikou:) dík za radu |
||
| fuckin Profil |
#2 · Zasláno: 6. 1. 2010, 19:59:22
Zkus mysql_num_rows()===false nebo jen !mysql_num_rows()
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0