Autor Zpráva
Ayrton1
Profil
Ahoj, mám problém s webgalerií. Snažím se vytvořit jednoduchou galerii načítající obrázky ze složky (5 fotek na řádek) a popisky by měla načítat ze zvláštního PHP souboru.

Problémy:
1) na prvním řádku nezobrazí 5, ale pouze 2 fotky
2) mám problém s vložením těch popisků do té galerie (měli by se zobrazovat pod obrázkem + jako alt a title u samotného obrázku) - nevím jak na to

GALLERY.PHP
<?php
include ('title.php');
$slozka = opendir("images/"); // otevření složky
$i = 0;
while($obrazek = readdir($slozka))
{
$i++;
$obrazekEX = explode(".", $obrazek);
if ($obrazekEX[1] == "jpg")
{
if ($i == 5)
{
echo "</tr><tr>"; $i = 0;
}
echo "<td><a href='images/".$obrazek."' target='blank' rel='lightbox[1]' title=''><img src='thumbs/".$obrazek."' /></a><br />Title</td>";
}
}
$obrazekEX = $obrazekEX[0];
echo $img-title[$obrazekEX];
?>


TITLE.PHP
<?php
$img_title['TT-0001'] = "titulek" ;
?>


Díky.
keeehi
Profil
1) Přidej si do kódu toto:
print_r($obrazek);
a zjistíš, proč jsou na prvním řádku jen dva obrázky. (nápověda: $i se zvyšuje pokaždé když testuješ JAKÝKOLIV soubor, i když ho pak nevypíšeš -> když se najde první obrázek, tak už je $i třeba rovno 4)

2) koukni na pojmenování proměnné $img_title (pomlčka není to samé jako podtržítko)
Ayrton1
Profil
2) Jo, to opraveno + už jsem dostal do title=' ' to $img-title, jen jsem musel zase zjistit jak se to tam dává (vypadlo mi to :-D )

a k té 1), jak to teda ošetřit ?
tiso
Profil
[#3] Ayrton1 presunúť riadok 7 o 3 riadky nižšie...
Kde otváraš a ukončuješ tabuľku?
keeehi
Profil
Ayrton1:
přesunout inkrementaci i++ jinam. Hledej kam, ty na to přijdeš. (kdy e má inkrementovat? no přece, pokud je to soubor s koncovkou jpg)
Ayrton1
Profil
tiso:
presunúť riadok 7 o 3 riadky nižšie...
Kde otváraš a ukončuješ tabuľku?

Teď mi to vypisuje dvě cesty do složek, přesně jedna je složka kde ty obrázky jsou a druhá je další nadřazená složka, tak nevim co s tim :-(
A tabulku otevírám mimo. Tady je pouze vyňatek PHP kódu. Celý kód obsahuje jen META, obalovací DIV a otevření Tabulky a pak je tenhle PHP kód a pak je uzavření tabulky a ukončení stránky.
Ayrton1
Profil
Tak jsem to hodil až na řádek 14, za ten IF $i je 5 {} tak až sem :-) Díky. Podařilo se.
keeehi
Profil
Ayrton1:
Tak vidíš, že to šlo. Funkce print_r(); zobrazí obsah pole. Tím jsem ti chtěl ukázat, že v proměnné $obrazek nejsou jen názvy fotek.
Ayrton1
Profil
keeehi:
Tak vidíš, že to šlo. Funkce print_r(); zobrazí obsah pole. Tím jsem ti chtěl ukázat, že v proměnné $obrazek nejsou jen názvy fotek.

Díky za pomoc :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: