Autor Zpráva
Mechanix123
Profil *
Zdravím
Potreboval by som poradit s vymazanim jpg suborov z danej zložky napr. upload
Viem že by sa malo použit niečo ako unlink ale ja neviem dopredu nazvy suborov ktore budu v tej zložke takže by som potreboval niečo univerzánle čo by som mohol spuštat cez cron.
Joker
Profil
Mechanix123:
dopredu nazvy suborov ktore budu v tej zložke
Tak je zjistíte. Přece musíte předem vědět alespoň nějakou podmínku, jaké soubory chcete smazat.
Pokud třeba *.jpg v dané složce, tak prostě otevřete složku, vyberete všechny .jpg a ty pak smažete (když už víte jejich název).
Mechanix123
Profil *
Princip chapem ale neviem ako to spravit pomocou php
fajzen
Profil
define('DIR_NAME', 'upload'); // cesta k adresáru, z ktorého sa má vymazávať

if($dh = opendir(DIR_NAME)) {
  while(($file = readdir($dh)) !== false) {
    if($file == '.' || $file == '..') continue;
    
    if(preg_match('/.+\.jpg$/', $file)) { // ak sú v adresári iba tie fotky, túto kontrolu netreba
      unlink(DIR_NAME . '/' . $file);
    }
  }
  closedir($dh);
}

Majkl578
Profil
$dir = dirname(__FILE__);//slozka
foreach (glob($dir . '/*.jpg') as $file) {
  unlink($file);
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: