Autor Zpráva
trancemaniac
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit s instalací novější verze php na apache. Mám nainstalovaný apache2triad. Stáhl jsem si novější verzi php z php.net. Rozbalil do adresáře c:\apache2triad\php\bin\, přejmenoval a nakonfiguroval php.ini-recommended. Php.ini zkopíroval do c:\windows. Následně php5ts.dll zkopíroval do c:\windows\system32. Nenašel jsem nikdo podrobný návod, takže nevím jestli jsem udělal vše co jsem udělat měl. Ale když sem si pak spustil phpinfo() tak sice se mi něco načetlo, ukázalo mi to novou verzi php, ale apache několikrát spadnul. Klasická hláška: V aplikaci Apache HTTP Server došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže.
Poradí mi někdo jak na to? Díky
Aesir
Profil
[#1] trancemaniac:
Zkuste kouknout do logu Apache, co se mu nelíbí.
Napadá mě jen: stáhnul jste správnou verzi té knihovny? Pro klasického Apache a PHP jako modul potřebujete verzi VC6 x86 Thread Safe.
trancemaniac
Profil *
Děkuji za pomoc.
Takže v error.log jsem měl toto
[Tue Jan 12 20:06:45 2010] [notice] Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting.
[Tue Jan 12 20:06:45 2010] [notice] Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.2 configured -- resuming normal operations
[Tue Jan 12 20:06:45 2010] [notice] Server built: Dec 11 2005 20:34:33
[Tue Jan 12 20:06:45 2010] [notice] Parent: Created child process 312
[Tue Jan 12 20:06:46 2010] [notice] Child 312: Child process is running
[Tue Jan 12 20:06:46 2010] [notice] Child 312: Acquired the start mutex.
[Tue Jan 12 20:06:46 2010] [notice] Child 312: Starting 150 worker threads.
[Tue Jan 12 20:06:46 2010] [notice] Child 312: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Jan 12 20:06:46 2010] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/favicon.ico


Poté jsem to zkusil nainstalovat znovu a pak mi kromě okna s chybou apache vyskalovalo ještě jedno (viz. PHP Startup: níže) a v error.log se mi objevilo toto
<b>Warning</b>:  PHP Startup: xmlrpc: Unable to initialize module
Module compiled with module API=20050922, debug=0, thread-safety=1
PHP    compiled with module API=20060613, debug=0, thread-safety=1
These options need to match
 in <b>Unknown</b> on line <b>0</b>
 [Tue Jan 12 20:23:59 2010] [crit] master_main: create child process failed. Exiting.
[Tue Jan 12 20:23:59 2010] [error] (OS 6)Neplatný popisovač.  : Parent: SetEvent for child process 0 failed
[Tue Jan 12 20:24:40 2010] [warn] pid file C:/apache2triad/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Tue Jan 12 20:22:56 2010] [notice] Child 2388: Child process is running
[Tue Jan 12 20:22:56 2010] [notice] Child 2388: Acquired the start mutex.
[Tue Jan 12 20:22:56 2010] [notice] Child 2388: Starting 150 worker threads.
[Tue Jan 12 20:22:56 2010] [notice] Child 2388: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Jan 12 20:23:45 2010] [notice] Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
[Tue Jan 12 20:23:45 2010] [notice] Child 2388: Exit event signaled. Child process is ending.
[Tue Jan 12 20:23:46 2010] [notice] Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.2 configured -- resuming normal operations
[Tue Jan 12 20:23:46 2010] [notice] Child 2388: Released the start mutex
[Tue Jan 12 20:23:46 2010] [notice] Server built: Dec 11 2005 20:34:33
[Tue Jan 12 20:23:46 2010] [notice] Parent: Created child process 1508
[Tue Jan 12 20:23:47 2010] [notice] Child 2388: Waiting for 150 worker threads to exit.
[Tue Jan 12 20:23:47 2010] [notice] Child 2388: All worker threads have exited.
[Tue Jan 12 20:23:47 2010] [notice] Child 2388: Child process is exiting
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.2 configured -- resuming normal operations
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Server built: Dec 11 2005 20:34:33
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Parent: Created child process 3672
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Child 3672: Child process is running
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Child 3672: Acquired the start mutex.
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Child 3672: Starting 150 worker threads.
[Tue Jan 12 20:24:41 2010] [notice] Child 3672: Starting thread to listen on port 80.
 

Bohužel některým chybám vůbec nerozumím, nevím co znamenají.
Jinak ted postup instalace je správný? Stačí v podstatě rozbalit php do bin, překopírovat php.ini a je to?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0