Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Blow Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2010, 11:03:51
Ahoj mám problém s vytvářením PDF souborů přímo z php.
Na webu sem našel ruzne knihovnu fpdf,ufpdf nebo tcpdf a jiné chtěl bych aby to šlo jednoduše s UTF takže mi nejlepší přijde ta tcpdf. Ale mám problém s českýma znakama. Jak už sem se dozveděl tak problém bude spíš s českym fontem. pokoušel sem se o vytvoření fontu ulitilama v tcpdf ale ztroskotam sem u .ufm a nevím jak dál a výchozí fonty které tam byli jako třeba Times tak češtinu neumí (proč?) Nemáte někdo podobné zkušenosti? a halvně řešení :) Blow |
||
H13 Profil |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2010, 13:33:43
Blow:
Ahoj, TCPDF je správná volba - už kvůli podpoře, průběžném vývoji, zpracovávání některých složitých útvarů, rychlosti (v rámci poměru možnosti/výkon) a hlavně utf-8. Co se týče fontů, nejlépe je vzít nějaký utf-8 font a s češtinou, pak není vůbec problém - ten ale může nastat s velikostí výsledného pdf. Výtváření fontů je následující: ttf2ufm -a -F jmeno_fontu (což jsi asi udělal) a poté spustit php skript z "shellu", z příkazového řádku php.exe -q -q cesta k makefont.php jmeno_fontu jmeno_fontu_ufm Možný problémy: - ve fontu nebyly český znaky - tcpdf nemá nastaveno utf-8 Zkus si ještě utf-8 vynutit v tcpdf: $pdf = new TCPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false); |
||
Blow Profil |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2010, 14:22:02
diky, přesně tak musel sem zadat celou cestu k php.exe :)
|
||
tatyalien Profil |
#4 · Zasláno: 14. 1. 2010, 10:08:23 · Upravil/a: tatyalien
Já jsem si dal data pomocí iconv
iconv("UTF-8", "windows-1250", "$val"); tohle mě prošlo a zobrazuje jak má ;) (db mám v utf-8 + mám přidané fonty: $pdf->AddFont('Arial','','arial.php'); $pdf->AddFont('Arial','B','arialbd.php'); |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0