Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Blow Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2010, 14:35:58
AHoj nejsem si jistej kam se hodí tenhle dotaz víc jestli do HTML nebo PHP ale pišu to sem.
mám formulář dejme tomu seznam produktů a u každého chci talčítko editovat. Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři. Nevíte jak to celý dát do jednoho formuláře? <INPUT type="submit" name="submit" value="Submit 1"> <INPUT type="submit" name="submit" value="Submit 2"> ale co když chci aby bylo value pokaždý stejný? |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2010, 14:56:09
Tak použijte různé name.
„Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři.“ Záleží na situaci. Tohle může být správné. Jestli je vždy potřeba vybrat maximálně jeden, tak ničemu nevadí více fomulářů. Tlačítko editovat bývá často jako odkaz (třeba obrázkový) a vede na adresu ve stylu ?action=edit&id=5. |
||
Blow Profil |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2010, 16:14:08
To pak ale nebudu moci jednoduše testovat
if(isset($submit)) Tak jak? |
||
swetko Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2010, 17:36:56
Ako napísal Alphard:
"Tak použijte různé name." <INPUT type="submit" name="submit1" value="Submit"> <INPUT type="submit" name="submit2" value="Submit"> if($submit1){} if($submit2){} |
||
AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2010, 19:51:52
Blow:
„Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři.“ prasárna je mít jakékoliv submit tlačítko ve formuláři míněné jako odkaz. Odkaz si udělej jako <a>, a aby vypadal jako tlačítko se dá docílit nějakým css (teď si nemůžu vzpomenout, třeba mě někdo doplní). swetko: měl jsi na mysli asi toto: if(isset($_POST['submit1'])) { } To, co jsi napsal - nebude fungovat bez register_globals (čili dneska už na dost serverech) - pokaždé hodí alespoň jednu notice, protože $submit1 nebo $submit2 jistě nebude existovat. |
||
Blow Profil |
#6 · Zasláno: 13. 1. 2010, 21:09:47
jo jasný že s $_POST.
ale spíš mi jde o to že když budu mít 30 záznamů tak mám mít v kódu 30 krát if isset a pokaždý jiný name? to je snad ještě víc hnusný než mít 30 formulářů |
||
AM_ Profil |
#7 · Zasláno: 13. 1. 2010, 22:33:12
- pokud bys to řešil jako jsem navrhoval (formuláře raději vynechat), tento problém odpadne úplně.
Nicméně i s formulářem se to dá vykouzlit: <?php if (isset($_POST['submit'])){ $submit_id = array_keys($_POST['submit']); $submit_id = $submit_id[0]; } <INPUT type="submit" name="submit[1]" value="Submit"> <INPUT type="submit" name="submit[2]" value="Submit"> |
||
Blow Profil |
#8 · Zasláno: 13. 1. 2010, 22:36:32
Děkuju. určitě to zkusím. Ale máš pravdu že asi bude lepší nahradit ten submit odkazem.
Formuláře asi úplně vynechat nepůjde jelikož tam bude ještě u každého záznamu checkbox na hromadné mazání nebo tak něco. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0