Autor Zpráva
Blow
Profil
AHoj nejsem si jistej kam se hodí tenhle dotaz víc jestli do HTML nebo PHP ale pišu to sem.
mám formulář dejme tomu seznam produktů a u každého chci talčítko editovat.
Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři.
Nevíte jak to celý dát do jednoho formuláře?

<INPUT type="submit" name="submit" value="Submit 1">
<INPUT type="submit" name="submit" value="Submit 2">


ale co když chci aby bylo value pokaždý stejný?
Alphard
Profil
Tak použijte různé name.

Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři.
Záleží na situaci. Tohle může být správné. Jestli je vždy potřeba vybrat maximálně jeden, tak ničemu nevadí více fomulářů. Tlačítko editovat bývá často jako odkaz (třeba obrázkový) a vede na adresu ve stylu ?action=edit&id=5.
Blow
Profil
To pak ale nebudu moci jednoduše testovat
if(isset($submit))
pak by techle testu bylo moc pro kazdej zaznam.
Tak jak?
swetko
Profil
Ako napísal Alphard:
"Tak použijte různé name."
<INPUT type="submit" name="submit1" value="Submit">
<INPUT type="submit" name="submit2" value="Submit">
if($submit1){}
if($submit2){}
AM_
Profil
Blow:
Do teď to mám lehce prasácky a to že mám každej produkt a příslušné tlačítko v jednom formuláři.
prasárna je mít jakékoliv submit tlačítko ve formuláři míněné jako odkaz. Odkaz si udělej jako <a>, a aby vypadal jako tlačítko se dá docílit nějakým css (teď si nemůžu vzpomenout, třeba mě někdo doplní).

swetko:
měl jsi na mysli asi toto:
if(isset($_POST['submit1'])) { }

To, co jsi napsal
- nebude fungovat bez register_globals (čili dneska už na dost serverech)
- pokaždé hodí alespoň jednu notice, protože $submit1 nebo $submit2 jistě nebude existovat.
Blow
Profil
jo jasný že s $_POST.

ale spíš mi jde o to že když budu mít 30 záznamů tak mám mít v kódu 30 krát if isset a pokaždý jiný name?
to je snad ještě víc hnusný než mít 30 formulářů
AM_
Profil
- pokud bys to řešil jako jsem navrhoval (formuláře raději vynechat), tento problém odpadne úplně.
Nicméně i s formulářem se to dá vykouzlit:
<?php
 if (isset($_POST['submit'])){
   $submit_id = array_keys($_POST['submit']);
   $submit_id = $submit_id[0];
 }


<INPUT type="submit" name="submit[1]" value="Submit">
<INPUT type="submit" name="submit[2]" value="Submit">

Blow
Profil
Děkuju. určitě to zkusím. Ale máš pravdu že asi bude lepší nahradit ten submit odkazem.
Formuláře asi úplně vynechat nepůjde jelikož tam bude ještě u každého záznamu checkbox na hromadné mazání nebo tak něco.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: