Autor Zpráva
vojtah22
Profil
Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jak byste řešili výpis všech dní od 3.11.2009 do 13.1.2010?Potřebuji, aby se jednotlivé dny načítali pod sebe a ke každému potřebuji přiřadit nějakou informaci z db... Neexistuje na to nějaká fce..? Nebo to složitě dělat přes while? A jak?
Taps
Profil
vojtah22:
a dny máš uložené v databázi ?
vojtah22
Profil
no to právě nemám... mám nějaké činnosti které v některé dny proběhnou / proběhli... jenže to není každý den... mimo těch v db potřebuju vypsat i dny mezi událostma u kterých bude - žádná událost
petr 6
Profil
vojtah22:
chtěl jsem se zeptat, jak byste řešili výpis všech dní od 3.11.2009 do 13.1.2010?
My nevíme, jestli ses chtěl zeptat, to bys měl vědět ty. Já to tedy dělám přes for (jelikož dny obvykle postupují po jednom).
$daycount=7;
echo "Last $daycount days";
for($day=0;$day<max(abs($daycount),1);$day++){
$datum=date("d.m.Y (l)",strtotime("-$day day"));
echo "<br>".($datum);
}

Řádek 3 si pak uprav podle svých podmínek
AM_
Profil
můžeš to dělat asi takhle:
1.udělej si funkci pocet_dni($mesic, $rok), která ti řekne, kolik dní má daný měsíc (zohlední přestupné roky). S touto funkcí bude hračka napsat cyklus na vypsání všech dní v určitém časovém období.

2. využití PHP date funkce:
//teď jsem si všiml, že to je v podstatě to, co píše Petr6, jen trochu univerzálnější.
$this_day = strtotime('1.1.2010'); //pocatek
for ($i = 0; $i < $max_days; $i++)  //max_days je pocet dni
  echo date("d.m.Y", $this_day = strtotime("+1 day", $this_day));
Majkl578
Profil
AM:
1.udělej si funkci pocet_dni($mesic, $rok)
Taková funkce už existuje.
petr 6
Profil
AM:
teď jsem si všiml, že to je v podstatě to, co píše Petr6, jen trochu univerzálnější
Samozřejmě jsem jenom vzal jeden svůj hotový kód jako příklad pro inspiraci, různými úpravami se s tím dá docela pěkně vyhrát

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0