Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marqo28 Profil |
#1 · Zasláno: 15. 1. 2010, 01:24:47
Zdar,
viem že je už veľa otvorených tém na túto tému, a verte že všetky som prešiel a novú tému zakladám už po piatych hodiných hľadania. Mám tento PHP script pre odosielanie e-mailu zo stránky. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta http-equiv="Refresh" content="4;url=email.php"> <LINK rel="stylesheet" type="text/css" href="../styl.css"> <title>Doručování e-mailu ...</title> </head> <body> <? $to = $_POST['prijemce']; $extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n"; $subject = "PALETY-BRIKETY.sk | Predmet: ".$predmet." - od ".$meno.""; $mess = "Meno: ".$meno."\nEmail: ".$email."\nWeb: ".$web."\nTel.: ".$tel."\nText:\n".$zprava.""; if ($meno!="" and $email!="" and $predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="2") { ; mail ($to, $subject, $mess, $extra); echo "<p>Váš e-mail bol úspešne odoslaný na adresu <strong>$prijemce</strong>."; } else { echo "<p>Váš e-mail sa<strong>nepodarilo odoslať</strong> pravdepodobně ste nevyplnili všetky údaje, alebo neviete koľko je 1 + 1.</p>"; } ?> </body> </html> Probém je jasný. - kódovanie. Jednoducho neviem ten PHP kód nastaviť na také kódovanie, aby e-mail ktorý mi príde zobrazoval diakritiku. Neviem ako tam mám vložiť UTF-8, alebo windows-1250. Skúšal som už všetky možné kódy a nič. Prosím, nevie niekto aký kód by tam šiel, príp. by ho upravil aby mi šlapal? Som v tom začiaočník ale rád sa učím. P.S. Ak otváram zbytočne novú tému tak sa ospravedlňujem. Ale v žiadnej téme som nenašiel odpoď na moju otázku. |
||
mckay Profil |
#2 · Zasláno: 15. 1. 2010, 05:23:31
marqo28:
Tohohle si si všiml? |
||
marqo28 Profil |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2010, 11:18:51
Moc krát ti ďakujem za tento link. Neviem možno som to aj pozeral ale až teraz som pochopil ako to treba. Vytvoril som teda teda z tých zdrojákov tento kód a všetko ide ako má:
<?php /* *************** diskuse.jakpsatweb.cz *** PHP FAQ ********************** */ function autoUTF($s) { // detect UTF-8 if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) return $s; // detect WINDOWS-1250 if (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s); // assume ISO-8859-2 return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s); } function cs_mail ($to, $subject, $mess, $head = "") { $subject = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF ($subject))."?="; $head .= "MIME-Version: 1.0\n"; $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\n"; $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n"; $mess = base64_encode (autoUTF ($mess)); return mail ($to, $subject, $mess, $head); } /* ********************************************************************** ** */ $to = $_POST['prijemce']; $extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n"; $subject = "PALETY-BRIKETY.sk | Predmet: ".$predmet." - od ".$meno.""; $mess = "Meno: ".$meno."\nEmail: ".$email."\nWeb: ".$web."\nTel.: ".$tel."\nText:\n".$zprava.""; if ($meno!="" and $email!="" and $predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="2") { ; $kon = cs_mail ($to, $subject, $mess, $extra); echo "<p>Váš e-mail bol úspešne odoslaný na adresu <strong>$prijemce</strong>."; } else { echo "<p>Váš e-mail sa <strong>nepodarilo odoslať</strong> pravdepodobně ste nevyplnili všetky údaje, alebo neviete koľko je 1 + 1.</p>"; } ?> Moc krát ďakujem za odpoveď! Ani nevieš ako si mi pomohol... |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
janzbudy Profil |
#4 · Zasláno: 21. 1. 2010, 20:49:53
Ahoj ak môžeš tak mi prosím poraď ak zadať podmienku pre zablokovanie odosielania prázdnych formulárov ta diakritika mi ide v pohode ďakujem.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0