Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
slovakCZ Profil |
#1 · Zasláno: 15. 1. 2010, 11:33:16
DObry den, mam problem s includovanim souboru config.php...
mam adresu: localhost/test/ na strance mam: <?php include "app/config.php"; ?> ovsem pri pouziti "friendly url" se mi adresa muze zmenit na: localhost/test/kategorie/motorky a pote nastava problem... kdyz je na strance pouzito: <?php include "app/config.php"; ?> tak to soubor config.php hleda v: localhost/test/kategorie/motorky/app kde samozrejme neni.. soubor se nachazi v: localhost/test/app existuje nejaka moznost jak toto vyresit? napriklad nejakou podminkou ktera by fungovala nasledovne: includuj soubor app/config.php. Kdyz se include nepovede tak includuj ../app/config.php. Kdyz se ani tento include nepovede tak includuj ../../app/config.php a tak dal... mozna je to slozite reseni, ale je jedine, ktere me napada... muzete mi s tim trochu poradit? dekuji moc, Tom |
||
slovakCZ Profil |
#2 · Zasláno: 15. 1. 2010, 11:43:48
tak jsem to vzresil takto: nevim ovsem zda to je rozumne reseni =o/
$include = "config/config.php"; if(file_exists($include)){include $include;}else{ $include = "app/config/config.php"; if(file_exists($include)){include $include;}else{ $include = "../app/config/config.php"; if(file_exists($include)){include $include;} } } |
||
Nox Profil |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2010, 11:53:06
slovakCZ:
friendly url s tím imho nemůže mít nic společnýho, include se děje standardně přes filesystém, ne jako http požadavek v každém případě je dobré mít uložený kořenový adresář filesystemu a pak můžeš používat absolutní URL pokud se požadavky směřují na soubor na nejvyšším stupni, tak lze použít třeba toto: define("root", dirname(__FILE__)); //příp. myslím __DIR__ v PHP5.3+ include root."/app/config.php"; a bude to platit pak v celém skriptu stejně jako absolutní URL v html „tak jsem to vzresil takto: nevim ovsem zda to je rozumne reseni =o/“ myslim že moc ne, to vypadá spíš jako tipování kde by mohl soubor být |
||
slovakCZ Profil |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2010, 11:56:04 · Upravil/a: slovakCZ
aha, takto se to dela... :) dekuji moc, myslim ze vysvetleni bylo vycerpavajici.
// edit: nejspise to po nahrani na FTP fungovat bude, ale potreboval bych skript vyvyjiet na localhoste... a po pouziti Tve rady: define("root", dirname(__FILE__)); include root."/app/config.php"; mi to pise: Warning: include(D:\localhost\xampp\htdocs\nakodujto/app/config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in D:\localhost\xampp\htdocs\nakodujto\index.php on line 7 |
||
slovakCZ Profil |
#5 · Zasláno: 15. 1. 2010, 12:04:23
aha, tak se mi to povedlo vyresit takto:
define("rootApp", dirname("D:/localhost/xampp/htdocs/nakodujto/app/")); include rootApp."/app/config/config.php"; jen mi neni jasne, proc musim definovat slozku az do adresare app a pote includovat zase opet adresar app?? zkousel jsem si pohrat i s lomitkama a nejak to nepomohlo no =o/ ale tak hlavne ze to funguje :) |
||
Časová prodleva: 24 dní
|
|||
blizzboz Profil |
#6 · Zasláno: 8. 2. 2010, 05:42:16
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0