Autor Zpráva
sajgon
Profil *
Zdravíčko, jak lze načítat data do téhle tabulky, aby se v druhém <td> zobrazil další záznam z mysql tabulky?

<? php 
while ($list=mysql_fetch_array($query)) :
?>
<table>
<tr>
<td><?php echo $list["tel"]; //načtení prvního údaje z tabulky ?></td>
<td><?php echo $list["tel"]; //načtení druhého údaje z tabulky ?></td>
</tr>
<?php endwhile; ?>
</table>


Zkrátka, aby měla tabulka strukturu dvou unikátních sloupců a pak další řádek s dalšími dvěma unikátními sloupci atd...

Děkuji za rady!
panther
Profil
sajgon:
- v prvním řádku máš před „php“ mezeru navíc
- „<table>“ by mělo být před while
- skutečně chceš 2x vypisovat „$list["tel"]“?

Jinak zápis by měl být v pořádku. Vrátí dotaz opravdu více než jeden výsledek?
sajgon
Profil *
Chybka se vloudila při přepisu, omlouvám se... abych to upřesnil tak to potřebuji tak nějak ->

<table>
<?php 
while ($list=mysql_fetch_array($query)) :
?>
<tr>
<td><?php načti první údaj z tabulky ?></td>
<td><?php načti další údaj z tabulky ?></td>
</tr>
<?php endwhile; ?>
</table>


Výsledek by tedy měl vypadat cca takto:
Tabulka:
-----------------------
I 1 údaj I 2 údaj I
-----------------------
I 3 údaj I 4 údaj I
-----------------------
I 5 údaj I 6 údaj I
-----------------------
I 7 údaj I 8 údaj I
-----------------------
sajgon
Profil *
A doplnění: původní dotaz vrátí:

-----------------------
I 1 údaj I 1 údaj I
-----------------------
I 2 údaj I 2 údaj I
-----------------------
I 3 údaj I 3 údaj I
-----------------------
I 4 údaj I 4 údaj I
-----------------------
fajzen
Profil
sajgon:
ak som to správne pochopil:
<table>
<?php
  $first = true;

  while ($list=mysql_fetch_array($query))  {
    if($first) {
      echo '<tr>';
    }

    echo '<td>' . $list["tel"] . '</td>';

    if(!$first) {
      echo '</tr>';
    }

    $first = !$first;
  }

  if(!$first) { // keby bol počet záznamov nepárny
    echo '<td>&nbsp;</td></tr>';
  }
?>
</table>
sajgon
Profil *
Ano, to je přesně to, po čem jsem toužil! Mockrát děkuji za vaší pomoc!
dan55
Profil
sajgon:
OT: je to v místním php faq
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=2111#6
sajgon
Profil *
Díky za info.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: