Autor Zpráva
Suchla
Profil
Mám takový problém...udelal jsem formulář, přez který se přidávájí odkazy. Problém je v tom, že se celkem často stane, že to nevypíše nic. Nevím co s tím.

Muzete se na to mrknout na tady


a dalsi problem je ze kdyz to hodim na stranky pomoci iframe a kliknu na ten nahodnej odkaz tak se mi ta stranka otevre v tom ramecku. Chtel bych aby se to otevrelo v novym okne..
Tenhle problem si muzete vyzkouset na http://www.suchla.hu.cz vpravo dole...


Díky moc
petr 6
Profil
Suchla:
a dalsi problem je ze kdyz to hodim na stranky pomoci iframe a kliknu na ten nahodnej odkaz tak se mi ta stranka otevre v tom ramecku. Chtel bych aby se to otevrelo v novym okne..
http://www.jakpsatweb.cz/html/odkazy.html#target

Problém je v tom, že se celkem často stane, že to nevypíše nic. Nevím co s tím.
Asi máš nějakou chybu v tom
Suchla
Profil
nj, jěště ale nevim, kam to
target="_blank"
mam dat

tady je kod pro přidani odkazu:
<center>
<form method="post">
<input name="odkaz" type="text" value="http://">
<button name="ok">Přidej</button>
</form>
<?php
if (isset($_POST['ok'])){ 
$url = htmlspecialchars($_POST['odkaz']);
$url .= "#";
$soubor = fopen("./odkazy.txt", "a+");
fwrite($soubor, $url);
fclose($soubor);
echo"Přidáno";
}  
?>
</center>


a tady pro zobrazeni nahodneho odkazu:
<html>
<head>
<title>suchla.hu.cz</title>
<link rel="shortcut icon" href="http://suchla.hu.cz/miniikona.jpg"> 
</head>
<body>
<center>
<?php
$data = file_get_contents("./odkazy.txt");
$data = explode("#",$data);
$adresa = $data[rand(0, (count($data)-1))];

echo "<a href='".$adresa."'>".$adresa."</a>"; 
?>
<?if ((empty ($adresa)))?>
 </center>
  </body>
  </html>
keeehi
Profil
Takto:
echo "<a href=\"".$adresa."\" target=\"_blank\">".$adresa."</a>"; 
Suchla
Profil
a nevite někdo, proč mi to občas odkaz vypíše a občas ne? nešlo by někam vypsat podminku nebo tak neco? ještě to moc neumim to proklate PHP :D ....díky
petr 6
Profil
Suchla:
a nevite někdo, proč mi to občas odkaz vypíše a občas ne?

Problem asi bude v tom, ze posledni prvek pole $data je text za poslednim znakem #, kde uz zadny "viditelny" znak neni.
(Tj. pokud mas v souboru jednu adresu, pak v poli $data mas dva prvky.)
Suchla
Profil
aha, no dobře...a co tedy s tím ? :D
keeehi
Profil
if (isset($_POST['ok'])){ 
$soubor = fopen("./odkazy.txt", "a+");

if(filesize("./odkazy.txt")>0)
  $url =  "#".htmlspecialchars($_POST['odkaz']);
else
  $url =  htmlspecialchars($_POST['odkaz']);

fwrite($soubor, $url);
fclose($soubor);
echo"Přidáno";
}
Suchla
Profil
no,...dela to i tak...jenze ted se k tomu jeste pridal problém se spamem....s tim si sam asi taky neporadim :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: