Autor Zpráva
Venushja
Profil
Zdravim...
mam tu takovy problem kdyz se chci prihlasit tak vsechno ok ale kdyz se obnovi stranka tak se mi tam neukaze uzivatelsky panel az kdyz dam F5 tak pak teprv se ukaze nevite co mam ve scp blbe?
<?
if($_COOKIE[pass]=="" && $_COOKIE[log]==""){
if($pass=="" or $log==""){
echo "
<center>
<form method='post'>
<table>
<tr><td><center><font size='2'>Login:</font><td></td></tr>
<tr><td><center><input type='text' name='log'><br></td></tr>
<tr><td><center><font size='2'>Heslo:</font></td></tr>
<tr><td><center><input type='password' name='pass'></td></tr>
<tr><td><center><input type='submit' value='Přihlásit'></td></tr>
</table>
</form>
";
}else{
include("include/connect.php");
$heslo_kod = sha1($pass);
$user_vyber = MySQL_Query("SELECT * FROM users WHERE login = '$log'");
while($user_db = MySQL_Fetch_Array($user_vyber)){
if($user_db['pass']=="$heslo_kod" && $user_db['login']=="$log"){
echo "Přihlašuji uživatele <br> <span style='color:red'>$user_db[login]</span>";
SetCookie ("pass", "$heslo_kod");
SetCookie ("login", "$log");
echo'<br><b>Vyčkejte prosím...</b><br><br>
<img src="img/up.gif"><br><br>
<meta http-equiv="refresh" content="1">';
}else{
echo "Spatny Login nebo Heslo";
};};};
}else{
//------------------------UZIVATELSKY PANEL----------------------------------------------
include("include/connect.php");
$user_vyber = MySQL_Query("SELECT * FROM users WHERE login = '$log'");
while ($user_db = MySQL_Fetch_Array($user_vyber)):
echo"
<h2><span style='color:red'>$user_db[login]</span></h2>
<a href='administrace_user.php?id=clanky'>Administrace</a><br>
<a href='profile.php?p_id=$user_db[id]'>Tvůj Profil</a><br>
<a href='index.php?p=logout'>Odhlásit</font></a>";
endwhile;
};
?>
mckay
Profil
Venushja:
Není problém třeba v tom, že nastavené cookies se projeví až při aktualizaci stránky? Mimochodem, ukládat heslo do cookies, ať už je zašifrované, nebo ne, je prasárna.
Venushja
Profil
mckay:
Tak mi porad co mam delat ?
kuba@#
Profil *
přečíst si něco o $_SESSION
panther
Profil
Venushja:
Tak mi porad co mam delat ?
já bych neukládal heslo nikam (ať session nebo cookies). Proč?
Perry
Profil
No a nebo pokud musíš mít heslo v cookie (což je teda monstr prasarna), tak udělej tohle:
<form action="strA.php" method="post"> -> posle zpracovani formulare na strA.php
na strA.php proved vsechno potrebne pro prihleseni
nakonec dej Header("Location: kam.php"); exit;

to tě přesměruje na novou stranku a na ní se můžeš znova přesměrovat na kam2.php a na kam2.php už bys měl mít v cookie co potřebuješ. Uživatel skoro nic nepozná,ty redirecty jsou docela rychlý.

Ale podotýkám, že to je krajně prasácké řešení, a rozhodně bych zkusil nemít nic v cookie. Cookie použít maximálně pro trvalé přihlášení.

Použil bych $_SESSION a ukladal do něj uživatelské id (nebo jakoukoliv autentizaci pro spojení s DB) a nic víc, žádné heslo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: