Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
horava2 Profil |
Dobry den,
mam takovy problem s include. Do indexu webu includuji guestbook, ktery je ve slozce gbook. Cili includuji gbook/index.php. Bohuzel gbook nefunguje a to proto, protoze od indexu ( gbook ) se odvyjeji cesty jako napr. form.php. Kdyz si otevru index ( gbook ) tak to jede, protoze cesta je realna. Ale kdyz ten index includuji do rootu - hlavniho indexu, tak pak chybi form.php protoze v indexu ( gbook ) je zapsany jako form.php. Jediny reseni co me napsa, tak vyjmou soubory z gbook a vlozit je do rootu. Existuje i nejaky jiny zpusob, jak to udelat, abych ty soubory mohl nechat ve slozce gbook ? Dekuji Moderátor Majkl578: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
|
||
AM_ Profil |
#2 · Zasláno: 2. 2. 2010, 00:24:39
http://cz.php.net/chdir
samozřejmě pozor na to, pokud si guestbook generuje vlastní HTML strukturu, tudíž uprostřed HTML stránky by ti vznikal nový <html> element, je to dost prasárna - pak se asi nejvíc vyplatí použít jiný guestbook navržený právě pro in-line použití. |
||
Majkl578 Profil |
#3 · Zasláno: 2. 2. 2010, 00:28:53 · Upravil/a: Majkl578
Neřešilo by to absolutní odkazování od rootu? Tedy /gbook/form.php?
|
||
horava2 Profil |
#4 · Zasláno: 2. 2. 2010, 00:33:46
Celkem jsem se do toho zamotal a ted vůbec nevím jak na to :(
|
||
AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 2. 2. 2010, 09:29:47
Majkl578:
„Neřešilo by to absolutní odkazování od rootu? Tedy /gbook/form.php?“ zřejmě řešilo, jenže to by musel všechny cesty v guestbooku přepsat, ne? horava2: „Celkem jsem se do toho zamotal a ted vůbec nevím jak na to :(“ Taková odpověď nám moc nepomůže :) v čem ses zamotal? zaslaná funkce chdir () změní pracovní adresář, takže si guestbook bude myslet, že jsi v adresáři guestbook. |
||
horava2 Profil |
#6 · Zasláno: 2. 2. 2010, 12:26:10
pokud to dobre chapu, tak tohle zadam do hlavniho indexu ?
<?php chdir('gbook'); include("gbook/index.php"); ?> |
||
AM_ Profil |
#7 · Zasláno: 2. 2. 2010, 12:42:22
Ano, chápeš to zcela správně. Pro úplnou korektnost se pak ještě můžeš vrátit:
<?php chdir('gbook'); include("gbook/index.php"); chdir('..'); ?> |
||
horava2 Profil |
#8 · Zasláno: 2. 2. 2010, 13:06:30
Něc bude špatně, protože mi to vypíše tohle:
Warning: include(gbook/index.php) [function.include.html]: failed to open stream: No such file or directory in C:\ComplexWebServer\http_docs\sac\page\navstevni-kniha.php on line 6 Warning: include() [function.include.html]: Failed opening 'gbook/index.php' for inclusion (include_path='.;C:/ComplexWebServer/php5/include') in C:\ComplexWebServer\http_docs\sac\page\navstevni-kniha.php on line 6 |
||
horava2 Profil |
#9 · Zasláno: 2. 2. 2010, 13:09:27 · Upravil/a: horava2
Abych to trochu upřesnil, tak
navstevni-kniha.php |
||
horava2 Profil |
#10 · Zasláno: 2. 2. 2010, 13:17:14
Když pozměním cestu:
<?php chdir('../guestbook'); include("guestbook/index.php"); chdir('..'); ?> Chybová hláška vyskočí takto: Warning: chdir() [function.chdir.html]: No such file or directory (errno 2) in C:\ComplexWebServer\http_docs\sac\page\navstevni-kniha.php on line 5 Ale kniha se zobrazí. Po klinutí na odeslat mě to přesměruje na: actions/add.php |
||
AM_ Profil |
#11 · Zasláno: 2. 2. 2010, 14:09:38
<?php chdir('guestbook'); include("index.php"); chdir('..'); ?> Takhle to mělo být, zapomněl jsem odmáznout cestu z include. Ale na to jsi mohl přijít sám, je to docela jasné, že když se přesuneš do adresáře "guestbook", index.php už bude přímo v tom adresáři :) „chdir('../guestbook');“ na tohle nevím jak jsi přišel... |
||
horava2 Profil |
#12 · Zasláno: 2. 2. 2010, 14:14:30
Máš pravdu. Asi jsem už přepracovaný.
Nicméně pořád přetrvává problém, že po kliknutí na odeslat se otvírá stránka actions/add.php gbook/actions/add.php |
||
horava2 Profil |
#13 · Zasláno: 2. 2. 2010, 18:17:09 · Upravil/a: horava2
Zkouším všeljaké způsoby a pořád bez výsledku.
Dle mě to nejak nefunguje ten chdir('guestbook'); Pořád po kliknutí na odeslat to přesměruje na stranku actions/add.php |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0