Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
uNtaned Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 2. 2010, 13:33:05
Dobrý deň rád by som Vás poprosil o radu pri vyhľadávani v zloženejšiom poli
Mám pole: Array ( [0] => Array ( [id] =>50 [type_id] =>5 [name] =>Name [alias] =>alias ) [1] => Array ( [id] =>51 [type_id] =>50 [name] =>Ine name [alias] =>alias ) ) V tomto poli su dočasne uložené dáta z externej databázovej aplikácie, pričom tento výstup nemôžem nijako ovplivniť. Pre prácu my to v princiípe vôbec nevadí a úkony ktoré potrebujem som zatial vyriešil. Aktuálne som ale nerazil na problém, v ktorom sa tak trochu stráacam.. Potrebujem v tomto poli vyhľadávať, ale a to je podstatné nech nehľadá v celom poli ale vždy iba v položke id.. skúšal som funkciu in_array. Preto sa pýtam: Napáda Vás nejaký rozumnejší spôsob ako robiť to cez cyklus? Toto pole je variabilné výstup môže mať 2 záznamy ale kludne aj 100 000 a to pravdepodne bude neúnostná zaťaž na server (?). Ďakujem |
||
uNtaned Profil * |
#2 · Zasláno: 3. 2. 2010, 13:34:51
pardón preklep
* Potrebujem v tomto poli vyhľadávať, ale a to je podstatné nech nehľadá v celom poli ale vždy iba v položke id.. skúšal som funkciu in_array, ale nefungovala to tak ako by som si predstavoval |
||
DJ Miky Profil |
#3 · Zasláno: 3. 2. 2010, 13:39:41
Nic jiného, než testovat každou položku, ti asi nezbyde...
|
||
Kcko Profil |
#4 · Zasláno: 3. 2. 2010, 14:08:10 · Upravil/a: Kcko
Tak si to uloz tak aby klic toho pole obsahoval ID jestli to neni na prekazku. Pak to pujde ..
Array ( [50] => Array ( [id] =>50 [type_id] =>5 [name] =>Name [alias] =>alias ) [51] => Array ( [id] =>51 [type_id] =>50 [name] =>Ine name [alias] =>alias ) ) A pak to budes testovat pomoci array_key_exists |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0