Autor Zpráva
Nadan
Profil
http://narody.ic.cz
Nevidím logo... Nahrané an webu je. Kód:
<?php
$vanocea = 1215000001;
$vanoceb = 1230000001;
$helouvina = 1025000001;
$helouvinb = 1102000001;
$datum = date ('mdhis');
if ($vanocea < $datum && $datum < $vanoceb)
{
  echo "<img src='../templates/orange/images/vanocelogo.jpg'>";
}
if ($vanoceb < $datum && $datum < $helouvina) {
  echo "<img src='../templates/orange/images/normallogo.jpg'>";
}
if ($helouvina < $datum && $datum < $helouvinb) {
  echo "<img src='../templates/orange/images/helouvinlogo.jpg'>";
}
if ($helouvinb < $datum && $datum < $vanocea) {
  echo "<img src='../templates/orange/images/normallogo.jpg'>";
}
?>
AM_
Profil
Já ho tam také nevidím.
panther
Profil
Nadan:
Nevidím logo...
v kódu ani není - zkontroluj si ty podmínky, které by se tam měl zobrazit - ani jedna z nich není splněna (nekontroloval jsem je, ale z logiky věci).
Nadan
Profil
Zatím jsem to vyřešil:
<img src='../templates/orange/images/normallogo.jpg'>


A to funguje normálně... Nevíte, čím to je?
mattyZEM
Profil
Používej "elseif", protože tady se může stát (i když to je jen jedna sekunda), že se logo nezobrazí. Na konci dej "else" a tam napiš odkaz na normální logo.
panther
Profil
Nadan:
Nevíte, čím to je?
už jsem psal, že není ani jedna z těch podmínek splněna. Bylo na tom něco nepochopitelného?
AM_
Profil
Nadan:
Zatím jsem to vyřešil:
1
<img src='../templates/orange/images/normallogo.jpg'>
>
>
A to funguje normálně... Nevíte, čím to je?
to je asi tím, že když tam dáš čisté HTML, tak na tom není moc co zkazit :))

Proč ti podmínky nesedí mi není jasné, když si vypíšeš dílčí proměnné, zřejmě zjistíš, proč nesedí. Nevím, proč bychom měli zkoumat jejich hodnoty tady na fóru, když jistě sám zvládneš si v kódu proměnné vyechovat a zjistit, proč podmínky nevyhovují.
Když se ale teď dívám na tohle:
if ($vanoceb < $datum && $datum < $helouvina) {
po dosazení:
if (1230000001 < $datum && $datum < 1025000001) {
ukaž mi nějaké číslo, které je větší, než 1230000001, a zároveň menší, než 1025000001. Sice studuji matfyz teprva prvním rokem, ale ještě jsme se o takovém čísle neučili.


Jinak stačilo by ověřovat jen měsíce a dny ('md'), na sekundy se můžeš klidně vykašlat, z hlediska čistoty by sis tam stejně měl dát neostrou nerovnost (<=).
petr 6
Profil
Ty podmínky by šly vyřešit mnohem elegantněji. Za prvé používat elseif (viz výše) a za druhé: Opravdu potřebuješ 4 podmínky pro výběr ze 3 obrázků?
Nadan
Profil
mattyZEM:
Oka
panther:
Promiň, přehlédl jsem to.
AM:
Právě proto jsem tam dal HTML, protože se tam nedá nic zkazit. Ta otázka Nevíte čím to je byla na na PHP kód.
Jo, už mi taky došlo, že 1230000001 < $datum && $datum < 1025000001) je pěkná blbost...
petr 6:
Jak jinak než 4 podmínky? S elseif to vyjde asi na tři, ale dá se to pak ještě zredukovat?
Nadan
Profil
Tak jsem to upravil na:
<?php
$vanocea = 1215;
$vanoceb = 1230;
$helouvina = 1025;
$helouvinb = 1102;
$datum = date ('md');
if ($vanocea <= $datum && $datum <= $vanoceb)
{
  echo "<img src='../templates/orange/images/vanocelogo.jpg'>";
}
elseif ($helouvina <= $datum && $datum <= $helouvinb) {
  echo "<img src='../templates/orange/images/helouvinlogo.jpg'>";
}
else {
  echo "<img src='../templates/orange/images/normallogo.jpg'>";
}
?>


To už je v pohodě? Jede mi to OK, tak už žádné námitky nečekám :-)
petr 6
Profil
[#10] Nadan: Ano, takhle jsem to myslel s těmi podmínkami

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: