21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Tomikkk
Profil *
Ahoj všichni, měl bych jeden dotaz, chci na webu rozjet webkameru od vivotecu, mam na kamerce uzivatele host a heslo kamera. Jenže problém, který jsem zjistil je ten, že když pouźívám tento zápis:

$ch = curl_init(); 
curl_setopt($ch,CURLOPT_BINARYTRANSFER,TRUE);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1); // Get the header 
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); // Allow redirection 
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, "/tmp/cookie"); 
curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,TRUE);
curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,"http://IP_ADRESA");
curl_setopt($ch,CURLOPT_HTTPAUTH,CURLAUTH_BASIC);
curl_setopt($ch,CURLOPT_USERPWD,"host:kamera");
$kam=curl_exec($ch);
curl_close($ch);


tak se mi sice část webu zobrazí (to, že chce hesla zadávat u dalších odkazů, např. http://IP_ADRESA/javascript.js apod. neřeším), jedná se mi o to, že kamera jede přes protokol:
rtsp na adrese rtsp://IP_ADRESA/live.sdp, pokud mám ale zadáno

$ch1 = curl_init(); 
curl_setopt($ch1,CURLOPT_BINARYTRANSFER,TRUE);
curl_setopt($ch1, CURLOPT_HEADER, 1); // Get the header 
curl_setopt($ch1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); // Allow redirection 
//curl_setopt($ch1, CURLOPT_COOKIEJAR, "/tmp/cookie"); 
curl_setopt($ch1,CURLOPT_RETURNTRANSFER,TRUE);
curl_setopt($ch1,CURLOPT_URL,"rtsp://IP_ADRESA");
curl_setopt($ch1,CURLOPT_HTTPAUTH,CURLAUTH_BASIC);
curl_setopt($ch1,CURLOPT_USERPWD,"host:kamera");
$kam1=curl_exec($ch1);
curl_close($ch1)


tak chce stránka stále po mě heslo a uživatele, určitě CURL tento protokol nepodporuje, poradíte mi jak udělat to, abych viděl i tento streaming bez přihlášení? Moc díky Tom
AM_
Profil
Jsi si jistý, že vůbec lze takto přenášet stream? Stream z kamery RTSP běží nepřetržitě, takže těžko můžeš v PHP uložit výstup ze streamu do nějaké proměnné a ten pak staticky zobrazit na stránce. Pokud chceš mít na webu streamované video, budeš na to potřebovat nejspíš nějaký flash nebo java modul. Pokud chceš jen statické screenshoty z kamery, určitě bude šetrnější způsob, než rtsp, to už ale záleží na softwaru kamery, jaký jiný způsob získávání screenshotů podporuje. Každopádně teď na to jdeš úplně špatně, dost těžko můžeš tahat přes rtsp protokol přes curl, který pracuje s http protokolem.
Tomikkk
Profil *
AM:

No tady jde o to, že ten stream funguje, když se otevře ten web, připojuje se na ten stream a vyskočí okýnko s už. jménem a heslem, po jeho zadání stream v mé stránce funguje, potřeboval bych to už. jméno a heslo obejít tak, že do kódu prostě toho uživatele a heslo vložím ... Tak opravdu nevím jak to jinak rozjet :-(
Tomikkk
Profil *
Jen abych to upřesnil, opravdu se jedná jen o jedno zadání už. jména a hesla, pak by to mělo normálka fungovat, jednu kamerku se stejným nastavením jsem našel zde ... http://85.207.91.72 uzivatel je take host a heslo kamera. Snad jim to bude fungovat, kamera je skoro stejna, teda ma stejnou administraci. Tak jakym zpusobem bych mohl obraz z tohoto dostat? Nechci kazdemu davat pristup ke kamere ... chtel bych at se zobrazuje hned :-(
Davex
Profil
Z kamery se dá načítat aktuální snímek z adresy http://85.207.91.72/cgi-bin/video.jpg - stačilo by to?
Tomikkk
Profil *
Davex:

No to ne, chtel bych prave mit moznost nacitat cele video, o tom snimku vim, kdybych mel na firewallu povolenych vice IP nez vnitrni server hodil bych tady svou IP :-( ale dival jsem se mnou uvadena webovka je totozna s nastavenim a typem webove administrace.
Davex
Profil
Video se na té kameře přehrává pomocí ActiveX prvku, takže to asi přímo nepůjde. Pohledej v dokumentaci, zda náhodou kamera nemá export do MJPEGu.
Tomiiik
Profil *
Davex:

no active-x se doinstaluje takze je to OK, na jinych kamerach (ne od vivoteku) to jde v pohode. Jen tady me to porad otravuje, ze mi vyskakuje okynko s uz. jmenem a heslem :-( Az ho zadam, tak to vsechno funguje :-( Preci musi existovat zpusob jak podstrcit uz. jmeno a heslo ... Kdyz to jinde funguje
AM_
Profil
Udělat patch na ten ActiveX prvek. Zkus to někde, kde umí ActiveX ;) tohle v PHPku v podstatě neuděláš (rejpalové by možná našli nějakou šílenou okliku, nicméně bylo by to nesmírně složité a neefektivní). Pokud ten software neumožňuje jet bez loginu, je to špatný software. Nebo jsi si jen špatně pročetl dokumentaci.
Tomiiik
Profil *
AM:

Aha, tak si myslíš, že to dělá ten activex jo? Tak spíš by šlo o to zjistit na jaké adrese ten activex funguje ne? Nebo asi spíš activex není součásti PHP scriptu, ale vlastně je nahraný lokálně na PC, že? :-( Mrknu se na to ... Díky
AM_
Profil
Ano, ActiveX se spouští na straně klienta. Ovšem:
- ActiveX jsou podporovány jedině Internet Explorerem, který už nemá ani zdaleka tolik lidí, jako dřív
- jsou to poměrně agresivní a málo bezpečné skripty, spousta lidí je má i v IE vypnuté
- pokud tam nejde nastavit, aby šlo vstoupit bez hesla, je ten software v zásadě špatný. Pokud to má mít smysl, zkus pro tu kameru sehnat jiný software.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0