Autor Zpráva
xbar
Profil *
Narazil jsem na kus kódu kterému moc nerozumím: function onAuthenticate( $username, $password, &$response ). Co znamená to & v tomhle případě?
lingvik
Profil
Jde o předávání parametru referencí, viz Dokumentace PHP v sekci "Making arguments be passed by reference", Example #2
SwimX
Profil
xbar:
reference. čili ta funkce mění proměnnou response a co se s ní stane ve funkci se projeví i mimo funkci (obrazně řečeno :)
fuckin
Profil
Neboli předávání parametrů funkce odkazem. Narozdíl od parametrů poslaných hodnotou po skončení podprogramu lokální proměnné mají stejnou hodnotu jako skutečné parametry poslané odkazem.
DoubleThink
Profil *
Jen pro doladění terminologie - & je operátor reference. Způsobí, že na místo není vložena hodnota, ale ukazatel na místo, kde je uložena. Funkce pak uvnitř nepracuje s kopií hodnoty, ale přímo s hodnotou ukazatele.
Koudis
Profil *
DoubleThink: a to výrazně ZVYŠUJE VÝKON --> KVULI TOMU SE TO DELÁ (PRO UPŘESNĚNÍ :)))
Majkl578
Profil
[#6] Koudis
S tímto argumentem opatrně. Zejména s tím slovem "výrazně". Ne vždy je použití referencí to ideální.
Něco o tom napsal i David Grudl.
http://latrine.dgx.cz/php-puvab-optimalizace-rychlosti
http://latrine.dgx.cz/php-cerna-magie-optimalizace
Koudis
Profil
Majkl578:
já tam ale neviděl předání proměnná proměnná .. ale pouze funkce proměnná(pžíklad nahoře) ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0