Autor Zpráva
JAAkub
Profil
Nazdar,
robím si vlastný redakčný systém a potrebujem urobiť prihlasovanie. Len neviem ako :(
Chcel by som to bez MySQL.
Ide mi o to že ak užívateľ zadá správne heslo presmeruje ho na url ?page=adm.
Ale pokiaľ by zadal URL ?page=adm bez toho aby predtým zadal heslo; vráti ho na prihlasovanie a napíše NEZADALI STE HESLO.

Dikes :D

// pozeral som aj GOOGLE všade je s MySQL
vynalezce
Profil
Porovnej při přihlášení zadané heslo se správnym a pokud to sedí ulož heslo do cookies a přesmeruj uživatele. Potom porovnávej hodnotu v cookies se správným heslem. Pokud nejsou hodnoty stejné vypiš chybu.
PS. Místo cookies můžeš použít i session (což je lepší).
JAAkub
Profil
vynalezce:
Prave to neviem ako urobit. Chcem urobit aby sa heslo nacitalo z TXT súboru.
vynalezce
Profil
JAAkub:
Chcem urobit aby sa heslo nacitalo z TXT súboru
Použij funkce
fopen(); //pro otevření souboru
fread();  // pro čtení
fwrite(); //pro zápis
fclose(); //pro zavření souboru
JAAkub
Profil
vynalezce:
Ano to viem len ako to dostat do overovania
<? if($_POST['password']==
vynalezce
Profil
JAAkub:
<? 
$adresa="heslo.txt";                                  //adresa souboru s heslem
$soubor=fopen($adresa, "r");                   // otevře soubor pro čtení
$heslo=fread($soubor,filesize($adresa)); // přečte obsah souboru
fclose($soubor);                                         //zavře soubor

if($_POST['password']==$heslo){

}
?>
JAAkub
Profil
vynalezce:
Dikes :D
JAAkub
Profil
vynalezce:
Pise mi toto :(
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/free/yw.sk/p/prco/root/www/mini/page_admin.htm on line 12


Kod:
if ($_POST['send']) {
$adresa = "data/pass.confg";                                  //adresa souboru s heslem
$subor = fopen($adresa, "r");                   // otevře soubor pro čtení
$heslo = fread($subor,filesize($adresa)); // přečte obsah souboru                                         //zavře soubor 
fclose($subor);
if($_POST['password']==$heslo){ header("Location: ?page=adm&pass=$_POST['password']") ;}; }
vynalezce
Profil
Zkus
header("Location: page_admin.htm?page=adm&pass=".$_POST['password'])


Edtováno
AM_
Profil
[#8] JAAkub
máš zřejmě syntaktickou chybu na řádce 12, syntaxi PHP snad umíš tak by sis jí mohl opravit sám, ne? Nevím, proč by to měl někdo dělat za tebe tady na fóru, tím spíš, že nemáme tušení, co je na řádce 12 (ne, neříkej nám to, najdi si tu chybu sám, toto opravdu není smysl fóra).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: