Autor Zpráva
firewall
Profil
pomohol by mi niekto z prihlasením: v databze mam uz spravenu tabulku z usermi no neviem urobit kod na stránku kedze som zacitaocnik pomohol by mi niekto ho spravit? dakujem

Moderátor DoubleThink: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
JAAkub
Profil
firewall:
Vo FAQ je nieco take :D Ja riesim to iste len bez databazy
ondrej16556
Profil
A čo tak niečo také

Kód súboru index.php
//tam máme formulár na login
<form action='login.php' method='post'>
<input type='hidden' name='sent' /><br />
Meno: <input type='text' name='username' /><br />
Heslo: <input type='password' name='password' /><br />
<input type='submit' value='Prihlásiť sa' />
</form>


Kód súboru login.php
<?php
	session_start();
	if($_POST) {
		require_once 'db.php';
		$username = $_POST['username'];
		$password = $_POST['password'];
		$conn = mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass)
			or die ('Error connecting to mysql');
		mysql_select_db($dbname);
		$query = sprintf("SELECT COUNT(id) FROM users WHERE UPPER(username) = UPPER('%s') AND password='%s'",
			mysql_real_escape_string($username),
			mysql_real_escape_string(md5($password)));
		$result = mysql_query($query);
		list($count) = mysql_fetch_row($result);
		if($count == 1) {
			$_SESSION['authenticated'] = true;
			$_SESSION['username'] = $username;
			$query = sprintf("UPDATE users SET last_login = NOW() WHERE UPPER(username) = UPPER('%s') AND password = '%s'",
				mysql_real_escape_string($username),
				mysql_real_escape_string(md5($password)));
			mysql_query($query);
			$query = sprintf("SELECT is_admin FROM users WHERE UPPER(username) = UPPER('%s') AND password='%s'",
				mysql_real_escape_string($username),
				mysql_real_escape_string(md5($password)));
			$result = mysql_query($query);
			list($is_admin) = mysql_fetch_row($result);
			if($is_admin == 1) {
				$_SESSION['vstup'] = 'prihlaseny';	
				header('Location:admin/index.php');			
			} else {
				$_SESSION['vstup'] = 'prihlaseny';	
				header('Location:uzivatel/index.php');				
			}
		} else {	?>
<div class="text">Toto užívateľské meno a hoslo nezodpovedá databáze!</div>
<?php	}
	}
?>
firewall
Profil
neviem co je s tim ale toto furt ukazuje: Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/ic.cz/f/feroweb/root/www/e/login.php on line 18 coto znamena?
SwimX
Profil
firewall:
mš špastně tento dotaz: "UPDATE users SET last_login = NOW() WHERE UPPER(username) = UPPER('%s') AND password = '%s'" máš tabulku users a v ní tyto sloupečky? last_login, username, password?
panther
Profil
firewall:
dotaz ti nevrátil žádný výsledek.

EDIT: měl jsem tu ten tab dotevřený déle, než bylo třeba :-)
firewall
Profil
ach ja jsem uz z toto jelen, prosíím vas naposte mi to tak ako to ma byt správne a ja to uz len vlozim :) dekuju
SwimX
Profil
firewall:
Co za to? jsi líný? s tím se ti nikdo upravovat nebude. Pokud tomu nerozumíš, začni studovat od začátku.
firewall
Profil
ja nevim napis mi na icq: 452641624 a nejsem linej ale uz 2 dny se s tim trapim a strácam sily pomalu dekuji napis dohodneme se

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: