Autor Zpráva
Petr23432
Profil *
Zdravím, prosím poradí někdo, jak mám vyřešit situaci, kdy přes cron se mi spustí skript (v noci v urcity cas) a začně rozesilat emaily. Ovšem pokud je jich více, tak mám pocit že se rozesilani nestihne, kvuli časovemu omeziní na běh skriptu. Poradí někdo jak to rozdělit do menších dávek? díky moc
Nox
Profil
Jeden v 23:30, 0:00, 0:30 ?
První 1/3 seznamu, další taky atd.
Taps
Profil
Petr23432:
můžeš zkusit použít cyklus...
DJ Miky
Profil
Pokud mají e-maily stejný text, tak bude rychlejší poslat jeden s mnoha kopiemi pro všechny příjemce (cc) než mnoho samostatných.
Wertrik
Profil *
Čau, šlo by to taky tak, že by jsi načetl vždy třeba 300adres a těm postupně odeslal maily. Až by byly odeslané, přesměroval bys na stejnou stránku s parametrem 1 a načetl dalších 300adres ...

Vypadat by to mohlo takto (pseudo):

$a = $_G["a"];

$start = ($a * 300)-300;

nactiAdresy(od = $start);

while(neco) {
mail();
}

header("location:mailer.php?a=".++$a);

DJ Miky
Profil
Wertrik:
Tohle nejspíš fungovat nebude, protože cron nenačítá skripty jako prohlížeč, ale přímo je spouští přes konzoli.
Nox
Profil
toto jsem kdysi zkoušel a přes header to nepůjde, nějak se to počítá dohromady, musel bys třeba přes JS a to v cronu nepůjde
Petr23432
Profil *
diky za raday...

to Nox, tohle me taky napadlo, ale zase si rikam, ze to prece jen nebude pravidelne.. a odesilani bude treba jednou za mesic a ten cron by se spoustel kazdy den v noci treba 5x v zadanych casech, sice by nic neudelal, kdyby nebyl nachystany email k odeslani, ale nebude to zbytecne zatezovat system?

U cyklu jsem si prave myslel, ze to nenecha dokoncit

to DJ Miky taky zajimavy navrh...

neco vyzkouším..
Joker
Profil
DJ Miky:
bude rychlejší poslat jeden s mnoha kopiemi pro všechny příjemce (cc)
Jen trochu poopravím: V takovémhle případě je lepší nedávat všechny příjemce do kopie (cc), ale do skryté kopie (bcc).
Za prvé nemusí každý vidět komu všemu zprávu rozesíláte, za druhé ani někteří adresáti z toho nemusejí být nadšení (ze zveřejnění jejich mailu) a za třetí se vyhnete vtipálkům, kteří vezmou tu zprávu a dají "odpovědět všem".
killme
Profil
Mohl bys to udělat tak, že spustíš jeden skript, který pomocí "curl" spustí ten odesílací skript např. ve 20 kopiích současně, a ty adresy mezi to rozdělíš, ale tohle zatíží server pekelně.. možná by to bylo i na ban od hostingu ))
Petr23432
Profil *
to Joker: jj s tim jsem pocital a co doporucujes ty, posilat kazdy zvlast nebo to vyresit takhle? /text i predmet je stejny/
Joker
Profil
Petr23432:
posilat kazdy zvlast nebo to vyresit takhle? /text i predmet je stejny/
V tom případě bych asi posílal jednu zprávu.
ah01
Profil
Petr23432:
Uvést všechny příjemce do CC určitě NE - viz Joker

Pokud uvedeš všechny příjemce do BCC je třeba do TO uvést nějakou adresu (často se používá stejná adresa jako odesílatele). Pokud TO necháš prázdné, přijde mail bez uvedeného příjemce, což může e-mail klient vyhodnotit jako SPAM. Pokud ne, tak to přinejmenším působí dost neprofesionálně. Osobně, pokud mi přijde takový mail, tak si o odesílateli pomyslím něco velmi nepěkného.

Pokud chceš posílat profesionálně vypadající mailing, tak jedinou možností je posílat každému příjemci zprávu zvlášť.
Petr23432
Profil *
JJ ted jsem to dodelal a posilam kazdy email samostatne, zkusil jsem odeslat (vlastni SMTP) asi 3000 mailu a vse problehlo ok.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0