Autor Zpráva
kesaj
Profil *
Zdravim, mam tento kontaktny php formular, po tom ako vsetko vyplnim mi vypise, ze som nevyplnil vsetky polia, cize mail sa neodosle...zaujimave, ze stranku som asi rok nepouzival, predtym fungoval :) ... dakujem, za vase rady.

tu je html kod :

<form  action="kontakt/mail.php" method="post">
Meno:<br />
<input name="jmeno" type="text" /><br />
E-mail:<br />
<input name="mail" type="text" /><br />

Text správy:<br />
<textarea cols="50" rows="5" name="text" onclick="if (this.value=='Tu môžete zanechať svoj odkaz') this.value='';">Tu môžete zanechaťsvoj odkaz</textarea><br />
<input type="submit" value="Odoslať" />
<input type="reset" />
</form>    


a tu je mail.php

<?php
$jmeno = $_POST['jmeno'];/*takto proměnné přidělíme to co bylo odesláno ve formuláři metodou POST s atributem name="jmeno"*/

$mail = $_POST['mail'];
$predmet = $_POST['predmet'];
$text = $_POST['text'];

$prijemce = "kesajko@gmail.com";
/*vyplníte mail, na který se má formulář odesílat*/

$zahlavi = "From: " . $mail . "\r\n"; 
/*zobrazuje pak v mailu jako kdyby vám mail přišel přímo z tohoto mailu, můžete pak tedy rovnou odpovídat na mail, který uživatel uvedl*/

/*takto zajistíme, aby se mail neodeslal, pokud nejsou všechna pole vyplněna*/

if ( !empty($jmeno) and !empty($mail) and !empty($predmet) and !empty($text)) {
    mail($prijemce, $predmet, $text, $zahlavi);
    echo "<h3>Mail bol úspešne odoslaný. Ďakujem za Vašu správu.</h3><br />
  <a  href='http://heavyirons.atec.sk</a>"; 

    /*toto se vypíše do dokumentu, pokud se mail odešle*/

    } else {
        echo "<h3>Nevyplnili ste všetky údaje. Mail nebol odoslaný. Prosím vyplňte všetky údaje a mail odošlite znova. Ďakujem ! </h3>"; /*toto se vypíše pokud nebudou vyplněna všechna pole, mail se neodešle*/

        }
?>
SwimX
Profil
kesaj:
and !empty($predmet) a kde je ve formuláři předmět? :)
kesaj
Profil *
hehe vidis to som si nevsimol, dakujem pekne, uz to funguje..
kesaj
Profil *
este sa spytam, mam tam nastavene, ak odosle mail spravne, zeby malo presmerovat stranku na index, resp

echo "<h3>Mail bol úspešne odoslaný. Ďakujem za Vašu správu.</h3><br />
  <a  href='http://heavyirons.atec.sk</a>";


ale po odoslanie ma nepresmeruje, ako je to mozne ?
da sa tam nastavit aj nejaky cas po ktorom automaticky presmeruje stranku, resp po kliknuti ?
SwimX
Profil
kesaj:
ty tam nemáš přesměorvání ale výpis odkazu.

Přesměrování se dělá přes header("location: <kam>");
ale nesmí před tím být proveden žádný výpis na obrazovku. Takže ti to v tomto případě nepůjde. Šlo by tady vužít JS přesměrování.
čili tento řáádek změň na:
echo "<h3>Mail bol úspešne odoslaný. Ďakujem za Vašu správu.</h3><br />
<p>Tato stránka bude automaticky přesměrována do 5 s.<br>
Pokud se tak nestane, pokračujte <a href='http://heavyirons.atec.sk'>zde</a><br><br></p>";
echo "<script type=\"text/javascript\">
setTimeout(\"self.location.replace('http://heavyirons.atec.sk')\", 5*1000)
</script>";
kesaj
Profil *
skusil som to tam dat a nepresmeruje, neukazuje ani text tato stranka....

iba ako predtym mail bol uspesne odoslany...
SwimX
Profil
kesaj:
chtěl jsem se na to podívat, ale http://heavyirons.atec.sk/index.php?page=kontakt asi není aktualizovaná, neboť mi to furt píše že jsem to nevyplnil :)
kesaj
Profil *
hej to je este stara stranka, teraz pracujem na tejto novej

http://web.atec.sk/po_anglicky/contactus.htm

tam je ten kontaktny formular...dakujem za pomoc
SwimX
Profil
kesaj:
a při odeslání formuláře, podívej co mi to vypíše:
<h3>Mail bol úspešne odoslaný. Ďakujem za Vašu správu.</h3><br />
<a href='http://web.atec.sk</a>
a nikoliv to co jsem ti zde napsal já :)
kesaj
Profil *
mas pravdu, asi som to nenatiahol na ftp :), uz to funguje ako ma...diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: