Autor Zpráva
guji
Ahoj,
byl by někdo tak hodný a pomohl mi napsat, nebo napsal php script, který by ve výpisu z databáze roztřídil každý řádek v db tam kam patří? Dělám databázi rostlin a mám vše připravené akorát nemám script ktrým by se to dalo filtrovat. Tabulka obsahuje sloupce id (Auto_increment), cesky, latinsky, celed, fotografie (načítají se z adresáře), popis. Při otevření stránky se zobrazí seznam položek v databáze (výpis českých a latinských názvů). Názvy fungují jako odkazy. Po kliknutí na odkaz se zobrazí detail rostlina (fotografie s názvy, čeledí a popisem). Toto vše mám zatím hotové.
Nahoře ve stránce sem si udělal rozklikávací menu, které obsahuje položky a má takovouhle strukturu:

<form action="#" method="POST">
<select>
<option value="0">Seřadit podle</option>
<option value="1">Český název</option>
<option value="2">Latinský název</option>
<option value="3">Čeleď</option>
</select><br />
<input type="submit" value="Seřadit">
</form>

Po výběru seřazení by se mělo přeřadit vše přeřadit a v případě názvů názvy by měli změnit pořadí tzn.

Český název - Latinský název
nebo Latinský název - Český název

V případě čeledi by bylo ideální, kdyby se vždy nadepsal název Čeledi a pod ním jeho zástupci

Název čeledi 1
Latinský název - Český název

Název čeledi 2

Opět by měli názvy sloužit jako dokazy pro podrobnosti o rostlině. Je dost možné že v tom select menu by v budoucnu přibyly další "krytéria" pro třídění.

Zvládl by mi někdo pomoci? Předem děkuji za vaše reakce.
Taps
guji:
ozvi se mi na icq či mail, mám ho v profilu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0