Autor Zpráva
quickspider
Profil
Dobrý den,
nevím jak vyřešit, aby se různé menu zobrazovalo na více stránkách a přitom to bylo zapsáno v jednom php souboru. Aktuálně mám několik souborů s menu a ty pak načítám na příslušné stránky.

Děkuju za radu.
SwimX
Profil
quickspider:
růyné menu v jednom souboru, .... co to znamená? máš jedno menu, a potřebuješ zvýrazňovat aktivní položku podle toho na jaké jsi stránce? nebo něco jiného?
Taps
Profil
quickspider:
napadá mě že by bylo dobré všechny názvu uložit do pole, které bude v jednom souboru, který budeš includovat. A pak si jen vytáhneš názvy, které budeš potřebovat.
quickspider
Profil
SwimX mám menu, kliknu na odkaz, načte se stránka s pododkazy. př. na tomto webu, když kliknete na jiný odkaz, podsekce se nenabídne
martinR
Profil *
Např. vytvoříme soubor navigace.php, který budem includovat do každé stránky. Obsahovat by mohl zhruba něco takového:
<ul id="menu1">
	<li><a href="uvod.php">úvod</a></li>
	<li><a href="dily.php">díly</a></li>
	<?php
	if ($_SERVER['PHP_SELF'] == "dily.php"){ ?>
		<ul id="menu2">
			<li><a href="r01.php">1. řada</a></li>
 			<li><a href="r02.php">2. řada</a></li>
			<li><a href="r03.php">3. řada</a></li>
		</ul>
		<?php
	}?>
	<li><a href="postavy.php">postavy</a></li>
</ul>
SwimX
Profil
quickspider, quickspider:
já to dělám tak, že mám to uložené v DB, vypíšu to všechno a skrývám to JS. ( www.pra.sps-pi.com/shop )
usnadní to uživateli, že nemusí reloadovat stránku
quickspider
Profil
martinR:
nefunguje mi podmínka - vždy se vyhodnotí jako větev else. Název souboru by mel byt správně - kopíroval jsem ho.
if ($_SERVER['PHP_SELF'] == "prehled_dilu.php"){ ?>
   <a href="uvod"dily/"><img src="obr2/uvod.gif" alt="úvod" border="0"></A><br>
<a href="k11_news"dily/"><img src="obr2/novinky.gif" alt="novinky o seriálu" border="0"></A>
...
<?php
    }
else {?>
 <a href="uvod"dily/"><img src="obr2/uvod.gif" alt="úvod" border="0"></A><br>
...
<?php
}
<?php
}
SwimX
Profil
quickspider:
a jak vypadá url adresa? není to náhodou pořád index.php a nějaká get proměnná? pak by místo php self bylo třeba testovat ji.
quickspider
Profil
SwimX: http://127.0.0.1/k11/prehled_dilu.php
proměnnou tam nemám
panther
Profil
quickspider:
když ti nefunguje podmínka, vždy si vypiš obě strany, jestli mají očekávaný výstup. If jako takové rozbité nebude :-)
quickspider
Profil
panther: jak mam vypsat obě strany? když smažu else, tak mi to nic nevloží. neexistuje nějaký příkaz na vypsání této chyby?
panther
Profil
quickspider:
echo $_SERVER['PHP_SELF']
je tam to, co očekáváš, tedy „prehled_dilu.php“?
quickspider
Profil
panther: ano, ale když tam zapíšu kteroukoli stránku z daného adresáře, tak to html nejde. Je zajímavé že když tam pod to html includuju ješte html stránku, tak ta se zobrazí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: