Autor Zpráva
roman
Profil *
Dobrý den(večer)
chtěl bych poprosit o radu. Mám vytvořený select s třemi hodnotami a potřeboval bych poradit, jak docílit toho, že pokud vyberu option jedna tak se mi to proměnné např: $prom uloží hodnota 1, pokud vyberu option dva tak se mi do $prom uloží 2. Vytvořil jsem něco takového, ale asi na to jdu špatně:-(. Předěm děkuji za pomoc. Ještě dodám, že podle hodoty v proměnné, budu třídit data v databázi. Před tlačítka se mi to podařilo udělat, ale před select a option ne:-(

<form name="form" action="sort.php" method="post">
  <table>
    <tr>
      <td><b>Seřadit záznamy podle:</b></td>
      <td>
        <select name="t1">
            <option <?  if(option="1") { $prom="nadpis";} ?> value="1">Nadpisu</option>
            <option <?  if(option="2") { $prom="text";} ?> value="2">Textu</option>
            <option <?  if(option="3") { $prom="datum";} ?> value="3">Datumu</option>
        </select>
      </td>
    </tr>
  </table>
   
</form>
Alphard
Profil
Hodnota vybraného prvku bude po odeslání formuláře v proměnné $_POST['t1'].
roman
Profil *
Alphard:

Šlo by to prosím, trošku rozvést, nějak nevím jak tam ten $_POST["t1"] zakomponovat, abych po vybrání měl tedy v proměnné $prom hodnoty nadpis, text nebo datum.
martinR
Profil *
roman: Myslím, že z tohoto bys to mohl pochopit
<?php
	
if (isset($_POST['t1'])) {
	echo "Ulozena promena -> " . $_POST['t1'] . "<br />";
}
?>

<form name="form" action="" method="post" >
  <table>
    <tr>
      <td><b>Seřadit záznamy podle:</b></td>
      <td>
        <select name="t1" onchange="this.form.submit()">
            <option value="1">Nadpisu</option>
            <option value="2">Textu</option>
            <option value="3">Datumu</option>
        </select>
      </td>
    </tr>
  </table>
   
</form>
roman
Profil *
martinR:
Přesně takto jsem se to nějak pokoušel ipmlementovat i já, ale stejně pokaždé když kliknu na libovolný záznam z option, tak to nic neprovede a nikde se nic nevypíše...nevíte kde by mohla být zrada?
roman
Profil *
Děkuji, už jsem přišel kde byla chyba, vaše poslaná verze je funkční. MOc děkuji. Jen jsem narazil na menší zádrhel, když kliknu na záznam dva nebo tři tak se m vypíše

Ulozena promena -> 2
Ulozena promena -> 3

ale pokud kliknu na první záznam(nadpis), tak to nic neprovede:-/ a hodna zůstane na dvojce nebo trojce, podle toho na co bylo před chvilkou kliknuto
martinR
Profil *
roman:
1. Tak můžete například přidat před položku nadpisu tohle a pak se to bude chovat správně
<option value="">Seřadit podle:</option>


2. Nebo můžete udělat tohle
	
<option <?php if (isset($_POST['t1']) && $_POST['t1']=='1') echo "selected"; ?> value="1">Nadpisu</option>
<option <?php if (isset($_POST['t1']) && $_POST['t1']=='2') echo "selected"; ?> value="2">Textu</option>
<option <?php if (isset($_POST['t1']) && $_POST['t1']=='3') echo "selected"; ?> value="3">Datumu</option>


Je jen na Vás jak s tím chcete / potřebujete pracovat
roman
Profil *
Děkuji,už to šlape jak hodinky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0