Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MagicPowa Profil |
#1 · Zasláno: 16. 2. 2010, 13:42:14 · Upravil/a: MagicPowa
Zdravím, mám tento problém a nenapadá mě řešení.
Na každý řádek tabulky tb_nastaveni si můžu napsat SQL dotaz a podle obsahu kódu vyberu požadovanou hodnotu. Jenomže nechcí mít 4 SQL dotazy na takovou prkotinu a zajímalo by mě jestli se to nechá napsat pomocí 1 SQL dotazu, asi tak, že vyberu vše z tb_nastaveni nasázím do pole, zřejmě do vícerozměrného a pomocí hodnot v poli se pomocí čísel odkážu na požadovanou hodnotu, princip šachovnice např. Tabulka tb_nastaveni id_nastaveni | kod | hodnota 1 | TEL | 444 444 444 2 | EMAIL | email@email.cz 3 | FIRMA | Název firmy s.r.o. 4 | DPH | 20 $vyber= mysql_query("SELECT * FROM tb_nastaveni") or die (mysql_error()); while($data = mysql_fetch_array($vyber)) { $vysledek = $data[2]; echo $vysledek."<br />"; } Tento kód vypíše vše ze sloupečku 2 tudíž všechny hodnoty pod sebe ale co kdybych chtěl vypsat jen dejme tomu (Název firmy s.r.o.), který je na řádku 3 a sloupec hodnota? Jak rozšířit ten kód o tuhle možnost? Díky za pomoc |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 16. 2. 2010, 13:50:32
$vyber= mysql_query("SELECT kod, hodnota FROM tb_nastaveni") or die (mysql_error()); $nastaveni = array(); while($data = mysql_fetch_row($vyber)) { $nastaveni[$data[0]] = $data[1]; } echo $nastaveni['EMAIL']; |
||
MagicPowa Profil |
#3 · Zasláno: 16. 2. 2010, 13:52:05
Funguje výborně, díky.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0