Autor Zpráva
TheRay
Profil
Zdravím,

prosím Vás nevie mi niekto poradiť ako mám prispôsobiť formulár aby mi neprišiel email zo štvorčekamy?

použil som script ktorý som našiel na tomto webe neviem kde mám chybu pred tím mi prišli len samé blbosti teraz príde aspoň úéáýí ale znaky ako ščžť tam chýbajú kódovanie mám v UTF-8 prosím poradte.

Vám posiela žiádos o kalkuláciu Mesto:Zlaté MoravceEmail:vojta@iba.czTelefón:0965523Typ stavby:Rodinný domTyp okna:Mesto:Otváranie:dub šedý 32140005Laminovanie okien:ObojstrannáVýška 1:3453Šírka 1:64564Počet 1:6Výška 2:64564Šírka 2:646456Počet 2:6Výška 3:Šírka 3:Počet 3:Výška 4:Šírka 4:Počet 4:Hrúbka parapetu:Hliníkové hrúbka: 1mmMaterial:PVCŠírka

Moderátor Joker: Titulek „UTF-8“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Joker
Profil
TheRay:
Přečtěte si "problémy s e-maily" v často kladených otázkách.
TheRay
Profil
Joker:
To je v poriadku takto to mám ale neviem či správne už som použil iný mail form a neviem ako to mám zmenit aby to fungovalo skúšal som rôzne variácie a stále nefunguje či neodošle vobec
tu je celí môj send.php:

<html>
<head>
<title>Kontrola kalkulacie</title>
</head>
<body>
<?php
$head = "MIME-Version: 1.0\n";
$head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\n";
$head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n";
$prijemca = "theray85@seznam.cz";
$predmet = $_POST['predmet'];
$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$email = $_POST['email'];
$text = "Mesto:".$_POST['mesto'];
$text .= "Email:".$_POST['email'];
$text .= "Telefón:".$_POST['telefon'];
$text .= "Typ stavby:".$_POST['typ_stavby'];
$text .= "Typ okna:".$_POST['okno[]'];
$text .= "Mesto:".$_POST['otvaranie[]'];
$text .= "Otváranie:".$_POST['laminacia'];
$text .= "Laminovanie okien:".$_POST['farba'];
$text .= "Výška 1:".$_POST['vyska1'];
$text .= "Šírka 1:".$_POST['sirka1'];
$text .= "Počet 1:".$_POST['pocet1'];
$text .= "Výška 2:".$_POST['vyska2'];
$text .= "Šírka 2:".$_POST['sirka2'];
$text .= "Počet 2:".$_POST['pocet2'];
$text .= "Výška 3:".$_POST['vyska3'];
$text .= "Šírka 3:".$_POST['sirka3'];
$text .= "Počet 3:".$_POST['pocet3'];
$text .= "Výška 4:".$_POST['vyska4'];
$text .= "Šírka 4:".$_POST['sirka4'];
$text .= "Počet 4:".$_POST['pocet4'];
$text .= "Hrúbka parapetu:".$_POST['hrubka_parapetu'];
$text .= "Material:".$_POST['material'];
$text .= "Šírka vonkajšieho parapetu:".$_POST['sirka_parapetu_vonkajsi'];
$text .= "Farba vonkašieho parapetu:".$_POST['farba_parapetu_vonkajsi'];
$text .= "Šírka vnútorného parapetu z PVC:".$_POST['sirka_parapetu_pvc'];
$text .= "Farba vnútorného parapetu z PVC:".$_POST['farba_parapetu_pvc'];
$text .= "Šírka vnútorného parapetu z drevotriesky:".$_POST['sirka_parapetu_drevotrieska'];
$text .= "Farba vnútorného parapetu z drevotriesky:".$_POST['farba_parapetu_drevotrieska'];
$text .= "Typ žalúzie:".$_POST['typ_zaluzie'];
$text .= "Farba krycej lišty:".$_POST['farba_krycej_listy'];
$text .= "Farba lamiel:".$_POST['farba_lamiel'];
$text .= "Typ skla:".$_POST['typ_skla'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['okenna_pevna'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['dverova_otvaracia'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['dverovy_posuvny'];
$text .= "Farba sieťky:".$_POST['farba_sietky'];
$text .= "Montáž:".$_POST['montaz'];
$text .= "Murárske práce:".$_POST['muraske_prace'];
$text .= "Demontáž:".$_POST['demontaz'];
$text .= "Likvidácia odpadu:".$_POST['likvidacia_odpadu'];


if ($meno && $email && $predmet && $text){

function autoUTF($s)
{
    // detect UTF-8
    if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s))
        return $s;
    // detect WINDOWS-1250
    if (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s))
        return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
    // assume ISO-8859-2
    return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
}
mail("$prijemca", "$predmet", "$meno $priezvisko Vám posiela žiádosť o kalkuláciu $text", "from: $email");
       
	echo "Váš <b>email bol</b> úspešne <b>odoslaný</b>!";

}

elseif (($meno && $email && $predmet && $text) == false){

echo "Váš <b>email nebol odoslaný</b>. <b>Nezadali ste všetky</b> povinné 
<b>údaje</b>.";

}

?>
</form>
</body>
</html>
TheRay
Profil
ešte som chcel dodať ani <br> mi pri tomto štíle fomu nefunguje ako má teda aby bol každý riadok pod sebou
Joker
Profil
TheRay:
To je v poriadku
Ne, není to v pořádku.
V těch často kladených otázkách to je hezky rozepsané položka po položce, včetně příkladů. Kdybyste si to přečetl, zjistíte, kde máte chyby.
Například že nekódujete předmět zprávy nebo že to posíláte jako prostý text, takže samozřejmě nemůžete používat HTML značky.
Joker
Profil
Mimochodem, další vlákno s podobným problémem.
TheRay
Profil
na to další vlákno jsem se už díval pred tím díval až jsem poslal zprávu. No pokusím se stím nejak poprat...dekuju
TheRay
Profil
Joker:
Nejak jsem to prelouskal mail odešle v kódování unicode utf-8 teda vše je jak má být ale až nato že mi príjde jen vyplnený string meno

<html>
<head>
<title>Kontrola kalkulacie</title>
</head>
<body>

<?php
$mail = "theray85@seznam.cz";
$predmet = $_POST['predmet'];
$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$email = $_POST['email'];
$text = "Mesto:".$_POST['mesto'];
$text .= "Email:".$_POST['email'];
$text .= "Telefón:".$_POST['telefon'];
$text .= "Typ stavby:".$_POST['typ_stavby'];
$text .= "Typ okna:".$_POST['okno[]'];
$text .= "Mesto:".$_POST['otvaranie[]'];
$text .= "Otváranie:".$_POST['laminacia'];
$text .= "Laminovanie okien:".$_POST['farba'];
$text .= "Výška 1:".$_POST['vyska1'];
$text .= "Šírka 1:".$_POST['sirka1'];
$text .= "Počet 1:".$_POST['pocet1'];
$text .= "Výška 2:".$_POST['vyska2'];
$text .= "Šírka 2:".$_POST['sirka2'];
$text .= "Počet 2:".$_POST['pocet2'];
$text .= "Výška 3:".$_POST['vyska3'];
$text .= "Šírka 3:".$_POST['sirka3'];
$text .= "Počet 3:".$_POST['pocet3'];
$text .= "Výška 4:".$_POST['vyska4'];
$text .= "Šírka 4:".$_POST['sirka4'];
$text .= "Počet 4:".$_POST['pocet4'];
$text .= "Hrúbka parapetu:".$_POST['hrubka_parapetu'];
$text .= "Material:".$_POST['material'];
$text .= "Šírka vonkajšieho parapetu:".$_POST['sirka_parapetu_vonkajsi'];
$text .= "Farba vonkašieho parapetu:".$_POST['farba_parapetu_vonkajsi'];
$text .= "Šírka vnútorného parapetu z PVC:".$_POST['sirka_parapetu_pvc'];
$text .= "Farba vnútorného parapetu z PVC:".$_POST['farba_parapetu_pvc'];
$text .= "Šírka vnútorného parapetu z drevotriesky:".$_POST['sirka_parapetu_drevotrieska'];
$text .= "Farba vnútorného parapetu z drevotriesky:".$_POST['farba_parapetu_drevotrieska'];
$text .= "Typ žalúzie:".$_POST['typ_zaluzie'];
$text .= "Farba krycej lišty:".$_POST['farba_krycej_listy'];
$text .= "Farba lamiel:".$_POST['farba_lamiel'];
$text .= "Typ skla:".$_POST['typ_skla'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['okenna_pevna'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['dverova_otvaracia'];
$text .= "Typ sieťky:".$_POST['dverovy_posuvny'];
$text .= "Farba sieťky:".$_POST['farba_sietky'];
$text .= "Montáž:".$_POST['montaz'];
$text .= "Murárske práce:".$_POST['muraske_prace'];
$text .= "Demontáž:".$_POST['demontaz'];
$text .= "Likvidácia odpadu:".$_POST['likvidacia_odpadu'];

$kon = cs_mail ($mail, $predmet, $text, "From: $email\n");

if ($kon)
  echo "E-mail byl úspěšně odeslán.<br>";
 else
  echo "E-mail se bohužel nepodařilo odeslat.<br>";
?>


<?php
/* *************** diskuse.jakpsatweb.cz *** PHP FAQ ********************** */
function autoUTF($s)
{
    // detect UTF-8
    if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s))
        return $s;
    // detect WINDOWS-1250
    if (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s))
        return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
    // assume ISO-8859-2
    return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
}

function cs_mail ($to, $predmet, $meno, $priezvisko, $text, $head = "")
       {  $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF ($predmet))."?=";
          $head .= "MIME-Version: 1.0\n";
          $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\n";
          $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n";
          $text = base64_encode (autoUTF ($text));
          return mail ($to, $predmet, $text, $head); }
/* ********************************************************************** **  */
?>

</form>
</body>
</html>
TheRay
Profil
TheRay:
Hmm už som našiel chybu bola v botkách:
$mail .= "theray85@seznam.cz";
$predmet .= $_POST['predmet'];
$meno .= $_POST['meno'];
$priezvisko .= $_POST['priezvisko'];
$email .= $_POST['email'];
$text .= "Mesto:".$_POST['mesto'];
$text .= "Email:".$_POST['email'];
$text .= "Telefón:".$_POST['telefon'];
$text .= "Typ stavby:".$_POST['typ_stavby'];
$text .= "Typ okna:".$_POST['okno[]'];


ale v outlooku je označená správa ako obyčajný text takže ešte mám niekde chybu...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0