Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ratio Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 2. 2010, 00:35:10
Dobrý den, mám na mysql databázi vytvořenou tabulku filmy, v ní je několik informaci, pro naše učely stačí jméno filmu, odkaz na obsah a zanr. Zanr určuji úspešně pomocí jiné databáze. Problém nastává ve chvíli, kdy chci filmy roztřídit podle žánru. Kód, který používám
$dotaz = 'SELECT cz_jmeno, obsah, zanr FROM filmy ORDER BY cz_jmeno WHERE zanr = $zanr'; $vysledek = mysql_query($dotaz); while ($radek = mysql_fetch_array($vysledek, MYSQL_NUM)) {... nefunguje podle mých představ a někde je chyba na řadku while... kód samozřejmě pokračuje, jako žánr dosazuji čísla. Je chyba v kódu nebo zpracování? Má se vytvořit seznam filmů, jeden film jeden řádek, Díky za pomoc |
||
Lamicz Profil |
#2 · Zasláno: 23. 2. 2010, 04:21:37
Pri letmem pohledu ORDER BY musi byt az na konci. Jinak si vypiste chybu pres mysql_error();
|
||
mattyZEM Profil |
#3 · Zasláno: 23. 2. 2010, 05:05:51
Pořadí: WHERE, ORDER BY, LIMIT
|
||
Ratio Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 2. 2010, 16:40:13
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/euweb.cz/r/ratio/filmy/filmy.php on line 23
toto my to hlásí, řádek 23 je podmínka while |
||
AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 23. 2. 2010, 18:00:10
Ratio:
četl jsi vůbec předchozí dva příspěvky? Zajímá nás chyba v MySQL příkazu, nikoli chyba vzniklá v PHP - která je mimochodem zcela jasným důsledkem chyby v MySQL příkazu. - pokud jsi četl #2, jistě už víš, jaká chyba v MySQL dotazu je - pokud jsi četl #3 (a vlastně jsi ani nemusel, je to i v #2), jistě jsi pořadí konstrukcí v SQL příkazu opravil |
||
Ratio Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 2. 2010, 18:08:18
ano cetl a opravil na toto
SELECT cz_jmeno, obsah, zanr FROM filmy WHERE zanr = $zanr ORDER BY cz_jmeno je toto dobre nebo ne? protoze to s timto nefunguje v MYSQL se teprve ucim tak prosim omluvte mé chyby ;) |
||
AM_ Profil |
#7 · Zasláno: 23. 2. 2010, 18:33:01 · Upravil/a: AM_
potom jsi zřejmě nečetl, že máš vypsat chybu přes mysql_error().
// Teďka mě něco praštilo do očí - řetězec obsahující proměnné musí být v uvozovkách, ne v apostrofech. když dáš do apostrofů $zanr, bude tam $zanr, a ne hodnota proměnné $zanr. |
||
Ratio Profil * |
#8 · Zasláno: 23. 2. 2010, 19:39:47
díky moc, ty apostrofy vs uvozovky to vyřešili, toto je jeden z důdovů proč nemám rád programování :D
|
||
AM_ Profil |
#9 · Zasláno: 23. 2. 2010, 19:49:03
Ratio:
„toto je jeden z důdovů proč nemám rád programování :D“ Přijdou časy, kdy budeš vědět, že pamatovat si syntaxi jazyka je ten nejtriviálnější detail. Tedy pokud se chceš programování věnovat ;) |
||
Ratio Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 2. 2010, 21:36:49
já vím, ale jsou to takové blbiny, že člověk to často přehledne, a když si toho všimne, neuvědomí :D
programování chci, ale nevim čemu přesně, začínal jsem s delphi, ted prechazim na htm a php, coz je pro me zatim nejlepsi, tak se uvidi |
||
AM_ Profil |
#11 · Zasláno: 23. 2. 2010, 21:53:16
časem se to naučíš odhalovat, když mi mysql dotaz nefunguje, vypíšu si ten řetězec na obrazovku (už zpracovaný s dosazenými proměnnými), a tam bych hned viděl, odkud vítr vane.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0