Autor Zpráva
Ratio
Profil *
Dobrý den, mám na mysql databázi vytvořenou tabulku filmy, v ní je několik informaci, pro naše učely stačí jméno filmu, odkaz na obsah a zanr. Zanr určuji úspešně pomocí jiné databáze. Problém nastává ve chvíli, kdy chci filmy roztřídit podle žánru. Kód, který používám
$dotaz = 'SELECT cz_jmeno, obsah, zanr FROM filmy ORDER BY cz_jmeno WHERE zanr = $zanr';
  $vysledek = mysql_query($dotaz);
  while ($radek = mysql_fetch_array($vysledek, MYSQL_NUM)) {...

nefunguje podle mých představ a někde je chyba na řadku while... kód samozřejmě pokračuje, jako žánr dosazuji čísla. Je chyba v kódu nebo zpracování? Má se vytvořit seznam filmů, jeden film jeden řádek,
Díky za pomoc
Lamicz
Profil
Pri letmem pohledu ORDER BY musi byt az na konci. Jinak si vypiste chybu pres mysql_error();
mattyZEM
Profil
Pořadí: WHERE, ORDER BY, LIMIT
Ratio
Profil *
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/euweb.cz/r/ratio/filmy/filmy.php on line 23
toto my to hlásí, řádek 23 je podmínka while
AM_
Profil
Ratio:
četl jsi vůbec předchozí dva příspěvky? Zajímá nás chyba v MySQL příkazu, nikoli chyba vzniklá v PHP - která je mimochodem zcela jasným důsledkem chyby v MySQL příkazu.
- pokud jsi četl #2, jistě už víš, jaká chyba v MySQL dotazu je
- pokud jsi četl #3 (a vlastně jsi ani nemusel, je to i v #2), jistě jsi pořadí konstrukcí v SQL příkazu opravil
Ratio
Profil *
ano cetl a opravil na toto
SELECT cz_jmeno, obsah, zanr FROM filmy WHERE zanr = $zanr ORDER BY cz_jmeno 

je toto dobre nebo ne? protoze to s timto nefunguje
v MYSQL se teprve ucim tak prosim omluvte mé chyby ;)
AM_
Profil
potom jsi zřejmě nečetl, že máš vypsat chybu přes mysql_error().
// Teďka mě něco praštilo do očí - řetězec obsahující proměnné musí být v uvozovkách, ne v apostrofech. když dáš do apostrofů $zanr, bude tam $zanr, a ne hodnota proměnné $zanr.
Ratio
Profil *
díky moc, ty apostrofy vs uvozovky to vyřešili, toto je jeden z důdovů proč nemám rád programování :D
AM_
Profil
Ratio:
toto je jeden z důdovů proč nemám rád programování :D
Přijdou časy, kdy budeš vědět, že pamatovat si syntaxi jazyka je ten nejtriviálnější detail. Tedy pokud se chceš programování věnovat ;)
Ratio
Profil *
já vím, ale jsou to takové blbiny, že člověk to často přehledne, a když si toho všimne, neuvědomí :D
programování chci, ale nevim čemu přesně, začínal jsem s delphi, ted prechazim na htm a php, coz je pro me zatim nejlepsi, tak se uvidi
AM_
Profil
časem se to naučíš odhalovat, když mi mysql dotaz nefunguje, vypíšu si ten řetězec na obrazovku (už zpracovaný s dosazenými proměnnými), a tam bych hned viděl, odkud vítr vane.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0